*Nettavisen* Nyheter.

Få nyutdannede sykepleiere får fast jobb

Sju av ti nyutdannede sykepleiere ønsker fast fulltidsjobb, men bare hver femte får ønsket oppfylt, viser en undersøkelse.

12.01.12 07:26

- Det er overraskende og skuffende at så mange nye sykepleiere får så små stillingsbrøker, når myndighetene og helseforetakene sier det er en høyt prioritert oppgave å få ned deltidsbruken. Dette er en enorm sløsing med menneskelige ressurser, sier Sykepleierforbundets studentrådgiver Morten Kristoffersen til Klassekampen.

Hvert år går 4.000 ferske sykepleiere fra skolebenken til arbeidslivet, men ifølge Norsk Sykepleierforbunds årlige avgangsundersøkelse fikk bare 18 prosent av de spurte tilbud om fast jobb. 23 prosent hadde fått vikariat i full stilling, 35 prosent vikariat på deltid og 14 prosent fast stilling på deltid.

Kristoffersen mener undersøkelsen viser at det for helseforetakene er viktigere å kutte utgifter enn å øke grunnbemanningen, som er nødvendig for å øke andelen fulle stillinger.

Helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) krevde i fjor at de regionale helseforetakene kutter bruken av deltid med 20 prosent. Mens det ikke har skjedd noen målbar endring i Helse sør-øst, er de øvrige helseforetakene kommet langt. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.