*Nettavisen* Nyheter.

Få ønsker å følge rettssaken fra Tinghuset

Oslo (NTB): Under halvparten av adgangspassene til publikumssalen på Oslo tinghus ble delt ut fredag. Mandag morgen deles resten av mandagspassene ut.

Et kvarter før stengetid fredag, hadde Borgarting lagmannsrett kun delt ut 65 av de 158 adgangskortene som kan gis til folk som ønsker å følge terrorrettssaken fra publikumssalen på Oslo tinghus mandag.

- Egentlig skal vi bare dele ut adgangskort dagen i forveien, men siden det var så lite pågang i dag, vil vi også dele ut adgangskort for mandagen mandag morgen. Da vil vi også begynne å dele ut adgangskort til tirsdagen, opplyser Borgarting lagmannsrett til NTB.

Da utdelingen av adgangskort begynte fredag morgen, hadde 15-20 personer stilt seg i kø utenfor lagmannsretten. Deretter kom det bare folk innom nå og da.

Terrorrettssaken skal foregå på Oslo tinghus, men det er Borgarting lagmannsrett i Keysers gate 13 i Oslo som står for utdelingen. De holder åpent på hverdager mellom 8.00 og 15.45, og man kan kun hente adgangskort til publikumssalen for én dag av gangen.

For å følge terrorrettssaken fra publikumssalen på Oslo tinghus må man være over 18 år, og for å komme inn til Tinghuset under rettssaken må man først gå gjennom en streng sikkerhetskontroll. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.