RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Få orden i kjøkkenskapet

Sist oppdatert:
Slik sparer du deg selv for tid, frustrasjon og penger.

(SIDE2): Skap og skuffer har en tendens til å fylles av både nyttige og unyttige ting.

Spesielt kan kjøkkenskapene ofte bli uoversiktlige, når vi flyller de med utstyr og mat av ulike slag. Dette kan medføre stor irritasjon når du ikke finner det du trenger.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Sparer tid og penger
Ved å ha et velorganisert kjøkkenskap, sparer du foruten tid og frustrasjon, også penger. Du unngår å kjøpe de tingene du allerede har i skapet, fordi alt har sin plass og er lett og finne.

Enkle grep
Kanskje har du prøvd å organisere skap og skuffer på kjøkkenet tidligere, men uten særlig hell. Det viktige er å tenke logisk, og å ha litt disiplin.

Plasser matvarer etter kategorier, slik at du vet hvor du finner de. Eksempler på kategorier kan være pasta & ris, bakevarer og sauser & supper.

Sørg også for å plassere de tingene du ikke bruker så ofte, på øverste hylle. Ting du bruker til daglig bør være lett å få tak i, og derfor plasseres i midten og rett foran deg. Varer du bruker av og til, bør også være lette å få tak i.

Her er tips noen produkter som kan skape litt mer orden i skapet:

Krydderfat
For å få god oversikt over krydderet kan du bruke et pizzabrett for å oppbevare glassene på. På denne måten finner du krydderet du leter etter, på en rask og enkel måte. Dette krever imidlertid at du har litt plass i kjøkkenskapet, om det er der du oppbevarer krydderet, slik at du kan faktisk kan bruke rullefunksjonen. Det beste er derimot å ha det stående på kjøkkenbenken.

En annen smart løsning, er å bruke små korger som er enkel å ta ut og inn av skapet.

Korger
Oppbevar vaskemiddel, kluter, børster og annet som du vanligvis har under vasken i metallurger. Dette skaper orden og lett tilgjengelighet. Det ideelle er om den kan henges på døren, slik at artiklene blir lett tilgjengelige.

Hylle for serviset
En servicehylle gjør at du kan oppbevare mer service på mindre plass. Det blir også lettere å få tak i, fordi man slipper å stable i høyden.

Store redskaper
Plasser store kjøkkenredskaper, som for eksempel visp, øse og stekespade, i en bolle eller korg. På denne måten frigir du plass i skuffene, og du har disse bruksgjenstandene lett tilgjengelig.

1141

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere