RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Få orden på garderoben

Aner du ikke hva du skal ha på deg første skoledag? Er det kaostilstand i klesskapet? Vi gir deg de beste tipsene for å få orden på garderoben til skolestart.

(YEYE): Dessverre er det nå engang slik at du må gjøre en ryddeinnsats for å få orden på det rotete klesskapet ditt. For å gjøre ryddingen litt enklere kan du følge disse opprydningstipsene:

Del opp klærne i flere hauger
For å få orden på alle klærne du har i klesskapet er det viktig å sortere alt du har, gjerne i tre hauger:

1. Klær du elsker
2. Klær du hater eller aldri bruker (passer ikke, feil farge osv.), men som er for dyre og fine til å kaste.
3. Klær du er lei av og har lyst til å kaste, men ikke har noen erstatning for.

Kaostilstand?
Hvis garderobeskapet ditt er i total kaostilstand er det smart å først dele klærne inn i sesonger, som sommer-, vinter og en «alle sesonger-klær», og deretter sortere hver haug for seg.

Sortér etter et system
Du kan gjerne sortere klærne etter et system, for eksempel kjoler for seg og bukser for seg. Deretter kan du finsortere inn i hverdag og fest, og etter farger.

Prøv klærne
Det er alltid lurt å prøve de klærne du er usikker på om du vil beholde. Har plaggene ligget i skapet i evigheter uten at du har brukt dem, så kvitt deg med dem! Det samme gjelder sko som klemmer og er vonde å gå med.

Egen eske
Legg klær, sko og tilbehør du ikke skal beholde i en egen eske.

Gamle ting som skal bevares
Fine gamle ting som du vil spare på, for eksempel mors brudekjole eller noe du har kjøpt second hand, oppbevares best hvis det pakkes inn i silkepapir, linstoff eller tomme, rene putetrekk. Legg dem deretter i en pappeske på loftet eller i en bod.

Merk pappeskene
Lim en lapp med innholdsliste på pappesker du setter vekk. Da er det letter å finne ting igjen senere.

Husk undertøyet!
Husk å rydde undertøyet til slutt. Her er det enkelt: Enten skal du beholde og bruke det eller kaste det ettersom undertøy ikke egner seg for gjenbruk.

Gjenta opprydningen jevnlig
Det er lurt å gjenta denne opprydningen hver sjette måned, så har du alltid orden og oversikt over hva som befinner seg i skapet.

NB: Gi heller bort klærne enn å kaste dem, for eksempel til Frelsesarmeen, UFF eller loppemarked. Det er også morsomt å arrangere byttekvelder med venner, hvor man kan gi klær til hverandre. For husk: Det som er den enes søppel kan være den andres skatt.

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere