*Nettavisen* Nyheter.

Få perfekte bryster

Den riktige BH-en kan endre hele din figur, derfor er det viktig å velge rett størrelse.

(SIDE2): Ifølge Stephanie Pedersen, som har skrevet boken «BH- 1000 år med støtte, stil og sjarm», viser undersøkelser at 60- 80 prosent av kvinner ikke kjenner til de riktige BH-målene sine. Pupper forandrer størrelse over tid, derfor anbefaler eksperter at man blr sjekke målene sine annenhvert år.

En undersøkelse utført for det britiske magasinet Prima viste at bare 38 prosent av mennene som ble spurt, visste hva slags BH-størrelse partneren deres brukte.

Vanlige feil
Den danske avisen B.T har fått Joan Christoffersen fra Triumph til å forklare feilene kvinner ofte gjør ved kjøp av BH.

Han mener mange kvinner ikke regulerer stroppene før de kommer hjem fra butikken. Det kan føre til at BH-en blir for liten. Stroppen bak på ryggen lager dermed en bue og setter seg på skulderbladene. Dette reduserer bevegeligheten, pluss at BH- en gir ikke rett løft nedenfra. Har du store bryster så bærer skuldrene hele vekten.

Har du derimot små bryster vil BH-en trekkes opp foran og bøylen kan sette seg midt på brystet.

Feil nummer to
En annen feil er å velge en BH med for liten skål. Det kan du se ved at brystet deler seg i to. Som en test kan du bøye deg framover når du tar på undertøyet og sjekke at alt blir inne i BH-en. Hvis det ikke det er plass og det buler ut er skålen for liten. Hvis den derimot er for liten merker du at bøylen eller sømmen skjærer inn på brystet fremfor på benet.

Den siste feilen, ifølge Christoffersen, er at du måler omkretsen din selv. Det er viktig å få proesjonell hjelp så målet blir korrekt.

FINN RIKTIG STØRRELSE:

Store pupper: Velg en BH som dekker hele brystet og som har spiler. Heldekkende BH er ikke bare mer behagelig for kvinner med store former, det ser bedre ut også. Vær også på utkikk etter brede stropper, for de graver seg mest sannsynlig ikke ned i huden din.

Små pupper: Hvis du vil at det skal se ut som du har større pupper enn du har, prøv en BH med innlegg, en balkong-BH som gir kløft eller en BH med halvskål som løfter puppene og gir mer tydelig kløft. Disse finnes i mange utvalg.

LES MER OM MOTE OG SKJØNNHET HER.

LES MER OM HELSE OG VELVÆRE HER.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.