*Nettavisen* Nyheter.

Få slankere linje i ekspressfart

Skal du ut i helgen og trenger å komme inn i yndlingsantrekket? Da foreslår vi en kroppsinnpakning for en slankere linje i ekspressfart.

06.02.04 10:57

Vanndrivende virkning
Kroppsinnpakninger er hovedingredienser på ethvert SPAs skjønnhetsmeny. De hjelper på cellulittene, fremmer blodomløpet, lindrer smerter i ledd og forbedrer problemhud.

Ved å utnytte den vanndrivende virkningen i naturlige mineraler kan du oppnå en slankere linje i ekspressfart. Til innpakningen benyttes elastiske bomullsbandasjer som trekker avfallsstoffer ut av kroppen og stimulerer væskeutskillingen gjennom organismens eget system for " avfallshåndtering".

Du trenger nok bandasjer til å surre inn hvert bein fra ankelen til låret. Virkningen blir best hvis du bruker børste eller slipekrem først.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ingredienser:
85 g konsentrert, tørket og mikronisert tangpulver
85 g fullerjord (også kalt valkejord el. bleikejord)
8 ss (120) ml limesaft
1 ss (15 ml) søtmandelolje
1/2 ts (2,5 ml) ren honning
4 dråper sandeltreolje
2 dråper rosmarinolje
2 dråper lavendelolje

Tilberedning:
Tangpulver og fullerjord blandes med limesaft til en pasta. Tilsett litt vann ved behov. Rør inn mandelolje og eteriske oljer og bland godt. Tilsett litt varmt vann for å tynne ut pastaen og gi den flytende konsistens. Legg bandasjene i bløt i den varme tang- og leireløsningen.

Slik lager du til en kataplasma (bandasje/grøtomslag):

Ta passelig mengde leire på et stykke fint stoff eller tørkepapir (som kan brukes flere ganger). Tykkelsen på kataplasmaen avhenger av hvor dypt du ønsker å behandle; f.eks. opp til 2 cm. for indre organer. Kataplasmaen kan brukes med romtemperatur, eller varmes til godt lunken. Varm den opp ved å legge den på lokket av en kjele med varmt vann.

Klikk på bildet for å forstørre.

Jo tykkere kataplasmen er, jo lengre skal den være på. Fjern den før den tørker helt inn. Vask vekk leire-rester fra huden, og kast leiren. Den innholder giftstoffer den har trukket ut av kroppen din. (Du kan bruke tøystykket på nytt dersom du vasker det grundig, minimum 60 grader.) Etter at du har fjernet kataplasmaen og renset huden, kan du påføre huden en fuktighets-melk for å kompensere for uttørkingen etter leiren.

Bruker du kataplasmaen for indre organ (f.eks. lever, mage, tarmer, nyrer, lunger), kan lengden den ligger på variere fra noen få timer til en hel natt. Hvis du må bevege deg, fest kataplasmaen med tøystykker eller elastisk bandasje.

Bruk:
Begynn ved anklene og vikle de gjennombløte bandasjene rundt leggene. Stram tilstrekkelig til at kjøttfullt vev blir presset sammen, men ikke så mye at det blir ubehagelig.

Legg deg og hvil i et varmt rom i 45 minutter. Fjern bandasjene og kast dem. Skyll bort tang- og leireblandingen under dusjen.

TIPS:
Det kan være vanskelig å få tak i mikronisert tangpulver og fullerjord i Norge.
En god erstatning er Grønnleire.

Klikk på bildet for å forstørre.

Grønnleire - naturens slankemiddel
Leire er naturens universalmiddel for hud- og helsepleie. Den anvendes i avgiftende drikkekurer ved helse, slanke- og spabehandlinger. Brukes også mot arr, strekkmerker og cellulite.

Grønnleire fra spesielle brudd i Provence er naturens universalmiddel for hud- og helsepleie. Leiren er meget mineralrik, og har polyvalente egenskaper som gjør at den absorberer puss, skadelig stoffer, reduserer hevelser/ ødemer - og samtidig avgir de viktige spormineralene kroppen trenger. Den øker sirkulasjonen kraftig, og er gunstig også til fotmasker for den som har dårlig sirkulasjon.

Spa-behandlinger
Leiren anvendes i avgiftende, remineraliserende drikkekurer ved helse, slanke- og spabehandlinger. Til hele eller lokale kroppsmasker og pakninger for å forbedre hud og sirkulasjon. Brukes på arr, strekkmerker og ved cellulite. Virker sammentrekkende og hudforbedrende.

Ved kroppsbehandlingen peeles kroppen først (gjerne med salt/olivenolje). Deretter påføres et tykt lag laire. Pakk inn i Gladwrap e.l. Hvil i ca. 30 minutter.

Klikk på bildet for å forstørre.

I ansiktsbehandlinger:
- Ved grov, uren hud.
- Ved slapp hud med dårlig sirkulasjon.
- For behandling av grov, solskadet hud og hud med ujevn pigmentering.

Legg et tykt lag leirepasta på ansikt og hals (ikke over strupehodet da den sirkulajsonsøkende effekten blir for kraftig her).
Dekk ansiktet med plast (pustehull til nese og munn).
Hvis huden har mye betent acne, sorte prikker osv., lar man masken tørke (ikke plast). Ca. 30 minutter. Leire påføres lokalt gjerne flere ganger om dagen på kviser, inntil alt puss er trukket ut. Virker HELT utrolig, og er redningen for kviser. Det blir ikke arr!

Leiren er et rent naturprodukt. Dokumentert mineralinnhold fra franske helsemyndigheter. Fåes i ferdig pasta, som er enkel til hjemmebruk. Finkornet pulver som blandes med vann til masker. Grovkornet pulver som brukes til store kroppsbehandlinger. Brukes også i badevann, spesielt ved hudproblemer.

Blandingsforhold, ca. 50/50 leirepulver og vann (spe på samme måte som til hvit saus.)

Som drikkekur:
1 toppet ts grønnleire blandes i et glass vann om kvelden. La det stå over natten. Leiren synker til bunns. og det klare mineralrike vannet drikkes. (Leirerester brukes på planter som mineraltilskudd.)

Leire kan tilsettes essensielle oljer for økt effekt. Det finnes også hvit leire for meget sensitiv hud (også drikkekur ved magesår og sure oppstøt), rød leire med høyt jerninnhold, rosa leire og gul leire. Disse brukes i forskjellige Spa behandlinger.

Kilde: Aromaklinikken.no. Biovital Norge. CosmoDermica. SPA - nyt kurbadets gleder hjemme, Cappelens forlag.

Relaterte linker fra Klikk.no:
Slik blir du ”kvitt” cellulittene
Spa deg sunn og slank
Tips til et sunnere, slankere liv!
Effektive renselseskurer
Kroppslig foryngelse fra a-å

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag