Få smalere midje

Foto: Crestock (Crestock)

Dette gjør du, avslører kjendistrener.

(SIDE2): James Duigan er personlig trener og har blant annet trent modellen Elle Macpherson i ti år. Her er noen av treningsekspertens beste tips, skriver britiske Mirror.

SØVN: Du kan sove deg slankere. Kvinner som sover minst syv timer per natt er tynnere rundt midjen enn personer som sover under fem timer, hevder tidligere amerikansk studie. Lite søvn kan skade et hormon som regulerer appetitten.

- Når man er trøtt og i dårlig humør, øker sannsynligheten for at man spiser mer, sier Duigan.

Og når humøret ikke er på topp, putter vi gjerne i oss kaker eller godterier.

STRESS: Stress kan føre til at vi legger på oss. Flere studier viser at når vi er stresset øker kortisolnivået og vi legger på oss rundt midjen.

- Når stressnivået synker, reduserers også vekten, påpeker treningseksperten.

Han råder sine klienter til blant annet å utføre yogaøvelser og puste med magen – ikke brystet – for å redusere stresset i kroppen.

ALKOHOL: Fett på siden av magen og midjen, rett over beltelinningen, skyldes som oftest alkohol eller sukker, mener Duigan.

Alkohol er blant verstingene for vekten.

- Ikke bare gjør alkoholen at du lagrer fett rundt midjen, det irriterer også tarmen, og kan føre til at du blir opplåst.

Du behøver ikke å droppe alkohol helt, men sørg for at du har minst fire hvite dager i løpet av en uke. Drikk også vann mellom hver alkoholenhet du inntar.

RIKTIG FETT: Modellens hemmelige triks – de spiser fett, hevder Duigan.

Ikke den dårlige typen fett som finnes i søtsaker, men omega 3-fettsyrer som du kan få i deg fra for eksempel laks eller makrell. I tillegg er olivenolje, linfrøolje og nøtter bra.

Riktig inntak av olje hjelper kroppen å forbrenne fett, spesielt rundt midjen.

IKKE GÅ FOR SIT UPS: Du bør heller trene «planken». Øvelsen er bra for hele magen og siden av magen.

Ligg med ansiktet ned mot gulvet og hvil albumene i bakken ved siden av brystet. Løft deg selv opp i en push up-posisjon og støtt kroppen på albuene og tærne. Stram magemusklene, hold hoftene oppe og kroppen i en rett linje. Hold i 60 sekunder.

MAT: Spis frokost, lunsj, middag og spis to mellommåltider per dag. Drikk minst to liter vann.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.