RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Få suksess med nettdating

(Crestock.com)
Sist oppdatert:
Få med deg de fire grunnleggende reglene for suksessfull nettdating.

(SIDE2): Innboksen din er så tom at du ønsker spam-mail velkommen. På nettprofilen din ser du at noen har vært innom, uten å legge igjen en beskjed. Du er kanskje i ferd med å gi opp håpet. Så hva nå?

Det behøver absolutt ikke å være slik. De fleste av oss kjenner jo noen som har møtt kjæresten sin online, som jo er et godt bevis på at du funker. Den amerikanske journalisten Margot Carmichael Lester beskriver fire vanlige feil som de fleste online-datere gjør, og som ødelegger for dem selv. Følg tipsene hennes, så blir det kanskje du som har en suksessfull nettdating-historie å skilte med på neste vennetreff.

Møt en venn i kveld! Prøv Match - Norges største datingsamfunn


Tips nr. 1: Ikke skriv for ofte
Det er ikke noe som det lyser «desperat» av mer enn det å skrive for ofte. «Ikke skriv til noen på nytt, dersom de ikke har svart på din første mail», råder den amerikanske radioverten Andrea Syrtash. «Du vil jo ikke virke nøden heller».

Dersom du har fått svar av noen bør du motstå å holde på med malingen fram og tilbake i en evighet. «Dersom du er interessert i å møte noen så book en date med han eller henne istedenfor å skrive til hverandre i en evighet», sier Syrtash. En god tommelfingerregel er å utveksle tre mail hver, for deretter å ring sammen for å avtale nærmere hvor og når dere skal møtes. Dersom magefølelsen din sier at dette må du ta det rolig med, skal du allikevel høre på den. Følg dine instinkter for når alt kommer til alt handler det om å føle seg komfortabel.

Det er viktig å ha noe å snakke om på de første datene også, så ikke røp alt før dere møtes. Posjoner gjerne ut, og tenk på hva du skal si når.
Det er viktig å ha noe å snakke om på de første datene også, så ikke røp alt før dere møtes. Posjoner gjerne ut, og tenk på hva du skal si når.

Tips nr. 2: Vær nøye med stavekontrollen
Stavefeil og grammatiske feil spiller en stor rolle når du er i ferd med å bygge opp et forhold. Slike feil skyldes ofte at man har dårlig tid, eller at man er opprømt eller nervøs, men uansett grunn blir resultatet dårlig og du gir et dårlig inntrykk.

«Følg mitt rdå»,” skrev i hastverk forfatteren av «Fishing for Love on the Net», Myles Reed. Hun måtte i ettertid gå ut å forklare at hun faktisk ikke var dum, men at hun hadde blitt distrahert da hun skrev feilen.

Legg derfor merke til hva du skriver og ta deg tid til å lese igjennom for å sjekke teksten for feil. Det vil vise at du er villig til å legge ned litt arbeid i søken etter den rette, noe som igjen gir et inntrykk av at du både er seriøs og skolert.

Tips nr. 3: Ikke avslør for mye
«Mange mennesker er redde for den første samtalen, redde for at de skal dumme seg ut» forklarer Pat Nowak, forfatter av boken «The ABCs of Widowhood». Det å ta forholdet litt videre – å ringe sammen for deretter å møtes – kan virkelig ødelegge det fine dere har på gang. Et godt råd er derfor å ikke snakke for mye sammen, verken på mail eller på telefon.

«Jeg synes de fleste mennesker avslører altfor mye informasjon om dem selv, gjerne fordi de er nervøse og fordi de ønsker å bli likt», forklarer Jason Mountcastle fra Los Angeles. «Det er allikevel ingen unnskyldning, fordi da har man ingenting å snakke om når man først møtes. Jeg er svært bevist på hva jeg deler av informasjon før vi endelig møtes i virkeligheten, og gir de kun små biter å tygge på. Det krever litt øvelse, men det er det absolutt verdt».

Er du glad og positiv er sjansen større for at han vil be deg ut igjen. Ingen vil vel være sammen med en sutrekopp!
Er du glad og positiv er sjansen større for at han vil be deg ut igjen. Ingen vil vel være sammen med en sutrekopp!

Tips nr. 4: Vær positiv
Pass på hva du sier om dine forhenværende kjærester. Det kan hende du synes det er morsomt å omtale eksen din som djevelen selv, eller legge ut om hvordan du brant hans favoritt T-skjorter, men det kommer ikke alltid så heldig ut.

Du vil kanskje prøve å fremstå som om du er helt og fullt over den forrige typen, men du kan ende opp med å bli sett på som bitter og hevngjerrig. Det er stor forskjell på hva man kan dele så tidlig i forholdet, og hva du kan avsløre av detaljer når dere har blitt bedre kjent.

«Å være positiv er en av de mest attraktive kvalitetene du kan ha når du dater», sier Syrtash. «Unngå å snakke om hvor mange som har såret deg eller hvor dårlig du er til å date. Dersom du snakker deg selv ned, vil folk tro på deg. Det er ingen grunn til at du skal gi de grunner til å ikke ha lyst til å gå ut med deg igjen». Tenk også på at for mange historier om dine forhenværende vil bare få din date til å vurdere om ikke han eller hun blir den neste i rekken.

Prøv en eller flere av disse teknikkene for å få suksess med nettdating. Kjærligheten finnes der ut – det gjelder bare å gjøre et godt inntrykk slik at den finner deg også.

Prøv nettdating på Norges største datingsamfunn!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere