RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Få sving på kølla

Sist oppdatert:
En golfsimulator er innendørstrening for habile golfspillere. Men det er gøy selv om du er nybegynner.

(SIDE2): Vi befinner oss i Syd Spania, nesten nede ved Gibraltar. Temperaturen holder 26 grader og en svak bris rusker oss i håret. Solen står høyt på himmelen og vi er på en av Europas mest kjente golfbaner «Valderrama». Det hadde helt sikkert vært fantastisk det, hvis det bare hadde vært sant, og hvis vi kunne spille golf. Dessverre er det kun den simulerte utgaven av den kjente golfbanen som lyser mot oss fra et prosjektorbilde i 2.etage på Golfsenteret på Sagene i Oslo. Her skal vi teste en golfsimulator, selv om vi ikke engang kan svinge en golfkølle.

HVA: En golfsimulator gjør det mulig å spille golf innendørs, og er det nærmeste du kommer en utendørs golfbane.

En simulator måler retningen på slaget, hastigheten på selve slaget, hvor langt ballen er i lufta, og hva gjennomsnittslengden er. I tillegg kan du legge inn hindringer i form av regn og vind.

- En golfsimulator er et ypperlige supplement til sommersesongens utegolfing, og for golfspillere som spiller jevnlig. I fjor var det første året man så en nedgang i antall nye golfspillere, sier daglig leder for «Golfsenteret», Svein Øyvåg.

Derfor har de tilpasset seg et modent marked.

- Vi kommer til å satse mer på de spillerne som allerede kan spille golf, sier han. Det betyr flere golfsimulatorer.

HVEM: Du må ikke ha grønt kort for å bruke en golfsimulator. Allikevel krever dette de samme kunnskapene du må ha på en utendørs golfbane. Dette er et ypperlig alternativ for deg som av en eller annen grunn ikke kan spille ute, eller lar deg stoppe av dårlig vær.

HVORFOR: En golfsimulator er et ypperlig valg dersom du vil finpusse på teknikken din. Her får du detaljert informasjon om hvordan du kan forbedre slagene dine.

- Mange kommer hit bare for å forbedre teknikken på slagene. Det er ikke så lett på en utendørsbane, mener Øyvåg. Golf har alt, legger han til, og nevner i fleng; Friluftsliv, konkurranseaspekt, en positiv og oppbyggende grunntone, det er ikke så dyrt som folk tror, det er sosialt, det er noe du kan holde på med hele livet og det er en sport som har stor tilgjengelighet. Golf er også god trening for koordinasjon, konsentrasjon og utholdenhet, legger han til.

PRIS: For to personer koster golfsimulatoren 150 kroner per person per time på dagtid. Det koster 300 kroner per time på kveldstid.

KONKLUSJON: Dette kan umulig være bedre enn «the real thing». Men er vel også ment som et supplement for å forbedre teknikk og ha muligheten til å spille inne i vinterhalvåret og når sommerværet ikke slår til for fullt. Dette må også være et supert alternativ for allergikere, og de som vil trene seg flinke før de går ut på bane utendørs. Vi brukte alt for mange slag på hvert hull, og skulle nok helst hatt mer trening før vi prøvde simulatoren. Allikevel er det utrolig gøy for oss nybegynnere å spille golf på bane, selv om resultate ikke akkurat var oppløftende.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere