RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Få sving på svingen

Svingen din kan analyseres ned i hver minste bevegelse. Vi har vært på demonstrasjon.

For en del år siden var tanken om et svinganalyselaboratorium på Fornebu flyplass en fjern tanke. I dag kan du i den store hangaren hvor Fornebu Indoor Golf Center holder til, få en gjennomgang av svingen din som du neppe har sett maken til tidligere.

Hva skjer?
I dette rommet hvor du skal analyseres, finnes det avanserte måleapparater som gir nøyaktige målinger.

Fornebu Indoor Golf Institute, som er navnet, har fire kameraer til å filme svingen din. I matta du står på er det følere som måler tyngden på bena og tyngdeoverføringen i svingen. Metallplata måler presset mot underlaget.

Det er D. Webster-Clarke Fornebu Indoor Academy som samarbeider med Fornebu-senteret om denne lab'en. Darren Webster Clarke har dyptpløyende kunnskaper om golfsvingen og er en anerkjent trener som har flere Europa Tour-spillere i stallen sin.

På datamaskinen registreres alle bevegelser, og du får ut all mulig informasjon.

Husk at det er viktig å gjøre en test når du spiller bra. Hvorfor? Jo, fordi da kan du ta fram denne seansen når du spiller dårlig og forsøke å komme tilbake til det som var bra.

Hvis det ser bra ut i svingen selv om du spiller dårlig, kan den svake scoren komme av andre ting enn svingen; nemlig dårlig psyke, dårlig course management, dårlig putting, dårlig fysisk form etc.

K-west
Du kan bruke en vest med sensorer på skuldre, hofter og venstre hånd. Da får du tilbakemelding på rotasjon i hendene. Du får se separasjonen mellom overkropp og hofter.

Skaff deg din personlige caddie:Klikk her!

Du får informasjon om stabilitet og balanse i svingen. Du får sjekket om du klarer å ha riktig vinkel i ryggraden.

Kvalitetsleksjon
Når du tar en time eller flere i disse omgivelsene, får du en aha-opplevelse. Du får en grundig innføring og forståelse av din egen sving. Detaljer kan finpusses. Store endringer kan initieres hvis nødvendig. Det kommer an på hvilket ambisjonsnivå du har hvis du ønsker å endre mye på teknikken.

Det er mulig å bruke dette om sommeren også. Man konsentrerer seg om selve teknikken og bryr seg ikke så mye om selve ballbanen. I et slikt institutt er det viktigste å se på teknikken. Da spiller det mindre rolle at ballen fanges opp av et nett. Rent teknisk sett spiller det liten rolle om man står inne eller ute i denne sammenhengen. Ute er det tilnærmet umulig å lage noe slikt i Norge.

Når du har lagret din sving, kan du senere komme tilbake og sjekke om de endringene du arbeider med har gitt resultater.

Denne saken er levert av Golfsiden.no.

Den som har litt ambisjoner med sin golf, har her virkelig fått et godt hjelpemiddel.

Toppspillerne bruker dette

To av våre aller mest lovende spillere var innom da Golfsiden fikk demonstrert golfinstituttet. Det var Marius Thorp og Anders Kristiansen. Kristiansen var innom en liten tur innimellom treningen ute i hallen for å sjekke om starten av baksvingen var blitt riktig. Dette endret de på dagen før. Han hadde klart den lille omleggingen bra - det viste bildene fra videoen tydelig. Rask og fornuftig feedback.

Priser
Det er investert rundt en halv million kroner i anlegget. Dermed blir selvsagt prisen på undervisning her noe høyere enn for en vanlig leksjon.

En halv time koster 600 kroner. Den inneholder GASP Swing analyse med profesjonell trener. Da får du også baller til å varme op med ute i hallen.

Interaktiv golfklubb: Klikk her!

En hel time koster kr 1.000. Da arbeider du også med ovenfor nevnte vest med sensorer. Du får gjennomført en fysiologisk muskeltest og balansetest. Meget avansert.

Du kan kjøpe ditt eget svinganalyseprogram på DVD og et personlig treningsprogram med terapimaster eller tilsvarende utstyr - eksempelvis dette som Golfsiden har skrevet om tidligere. (Slyngetrening - glimrende for grunnlagsformen Les mer)

Et spesialtibud som også inkluderer en gratis internet pro leksjon koster kr 1.500.

Etter Golfsidens vurdering, kan dette være en meget god investering. I hvert fall for dem som har et svakt ønske om å forbedre sin golf.

Og hvem har ikke det?

Interessert i golf? Sjekk Nettavisens golfmagasin!

Flere saker fra Nettavisens golfskole:

Finn utgangsstillingen: Det beste utgangspunktet
Finn følelsen: Gjør triks som en proff
Bli kvitt slicen:Slik slår du rett
Kom nærmer hullet: Slik blir du bedre til å chippe
Treff hullet: Slik putter du bedre

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere