RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Få tilbake på 2004-skatten

Sist oppdatert:
Hvis du glemte å føre opp fradrag på selvangivelsen for 2004, er det ikke for sent å få tilbake penger.

- Før opp rentene på årets selvangivelse, og gi en forklaring under ”Tilleggssopplysninger”, hvor du ber om at ligningskontoret tar med fradraget, anbefaler administrerende direktør Jon H. Stordrange i Skattebetalerforeningen i en pressemelding.

Hvis du for eksempel glemte å ta med fradrag for renter på lån hos arbeidsgiver i 2003 og 2004, kan du be om at dette kommer med på årets utgave. Dermed slipper du å be om endring av tidligere års selvangivelser, noe som kan resultere i mye hodebry .

Vanligvis er det for sent å rette tidligere års ligning etter at klagefristen er gått ut. Men unntaket er såkalt summarisk likning, der endringer for de siste to inntektsår kan tas med.

Ordningen gjelder imidlertid kun hvis tillegg eller fradrag ikke overstiger 30.000 kroner. På formuefronten kan endringen ikke overstige 50.000 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere