*Nettavisen* Nyheter.

Få tilnærminger i budsjettstriden i USA

Washington (NTB-Reuters): Republikanerne er fortsatt ikke villige til å gi sin støtte for å løse budsjettkrisen i USA. Statsapparatet har vært lammet i nærmere fem dager.

Fredag opplyste Det hvite hus at det støtter et forslag fra Republikanerne i Representantenes hus om å etterbetale lønn til de statsansatte som er blitt permittert på grunn av budsjett.

- Dette løser imidlertid ikke de alvorlige konsekvensene av den manglende finansieringen, sier en talsperson fra Det hvite hus, som gjentar oppfordringen om å votere gjennom budsjettet for i år.

Ifølge kilder nyhetsbyrået Reuters har kontakt med jobber Demokratene med en plan som skal tvinge gjennom et lovforslag som gjenåpner USAs statsapparat umiddelbart.

Ordbruken har hardnet til i løpet av de siste fire døgnene, og Demokratene har grepet til sterke retoriske grep som å omtale republikanernes ultrakonservative Tea Party-fløy som anarkister.

- Man må forstå at vi har med anarkister å gjøre, De hater statsstyring, sa Senatets majoritetsleder Harry Reid, som også er en av president Barack Obamas viktigste allierte. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.