*Nettavisen* Nyheter.

Få trendy vårhår

NATURTRO: I vår skal håret se naturlig ut, og det skal ikke se ut som om du har brukt evigheter på stylingen. Foto: Elisabeth Gilje (Mediehuset Nettavisen)

Ekspertene gir deg tips til sesongens hotteste hår.

(SIDE2): Den prisbelønte engelske frisøren Sally Brooks var nylig i Norge i forbindelse med lanseringen av Niveas nye hårprodukter, som hun er talskvinne for.

Sally sa til Side2 at den vanligste feilen folk gjør når de skal fikse håret sitt er at de gjør det for komplisert og at de ikke eksperimenterer.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Små forandringer
- Hvis du ikke eksperimenterer så forandrer du deg heller ikke. Og de som ikke forandrer seg er ikke trendy. Det trenger ikke å være store forandringer - det holder ofte å klippe luggen på en ny måte eller ha skillen et annet sted, sier Sally, og legger til at små endringer kan utgjøre forskjellen på trendy og utrendy hår.

I vår skal man bruke tørre produkter som skum, saltvannspray og tørr hårspray. Ikke style håret mens det er vått, råder Sally.

Ta i skum, føn opp ned så du løfter røttene og får volum, og style helt til slutt, selve finishen burde ikke ta mer en fem minutter, og skal ikke se perfekt ut.

Trenden med flettet og tvinnet hår fortsetter, og under viser Sally hvordan du går fram for å sette opp håret.

Fletter i bunt
Sally Brooks har delt opp håret i tre hestehaler, som hun har flettet. Fletten er ikke så avansert som den ser ut. Del hestehalen i to, og jobb deg nedover ved å hele tiden ta litt hår fra utsiden over i den andre hånden. Du trenger ikke flette håret slik som her - det er like hot å flette på vanlig måte.

Når du til slutt har tre fletter drar og ødelegger du dem litt så de blir rufsete. Så bøyer du dem rundt der du har lyst og fester med hårnåler. Kult og elegant!

(saken fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Elisabeth Gilje (Mediehuset Nettavisen)

Tvinnede knoller
En litt enklere variant av oppsatt hår får du om du igjen deler håret i tre hestehaler, som du ikke fester med strikk innerst - fest med en klype som på bildet.

Om håret er veldig glatt kan du ha i skum, før du tvinner passéen til den naturlig kveiler seg opp i en knoll. Fest med hårnåler og gjenta på de to andre passéene.

(saken fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Elisabeth Gilje (Mediehuset Nettavisen)

Strandhår
Den australske kjendisfrisøren Simon Gentle, som bor i Norge og jobber i salongen Jojo & Friends i Oslo, viste hvordan man bruker en ny og finurlig dings fra Remington.

Dingsen er en sylinder som sitter ytterst på en hårføner, og som snurrer håret. Sylinderen følger med når du kjøper Remington-føneren Spin Curl (599 kr).

Ha skum i vått hår før du bøyer deg og føner opp ned. Håret trenger ikke å være helt tørt. Spray gjerne med saltvann for å få den rette strandlooken, før du stikker små passéer av håret inn i sylinderen.

Håret snurres rundt som en tornado der inne, og du trenger ikke å gjøre noe annet enn å holde føneren stille til du er sikker på at passéen er helt tørr.

Etter hvert har du hodet fullt av tvinnede passéer, som det gjelder å dele opp. Bruk fingrene og rist det løs - du trenger ikke å bruke børste nå. Vips, så har du naturtro standsveis.

Hvis du ikke vil bruke Spin Curl er det bare å tvinne i vei med fingrene mens håret er vått, og føn tørt mens du holder ytterst på passéen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Elisabeth Gilje (Mediehuset Nettavisen)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.