Gå til sidens hovedinnhold

Fabian får gifte seg i Rådhuset

Oslos ordfører har fått «ja», der du får nei. Men nå kan dette endre seg.

Og ikke nok med det. Det ser ut til at Ola Nordmann også snart kan gifte seg i rådhuset. Oslo kommune vil inngå et samarbeid med Byfogden som skal gjøre Rådhuset åpent for vielser for allmennheten. Dette ble vedtatt da forretningsutvalget hadde møte i formiddag.

Les også:Vil si «ja» der du får nei

På samme møte stemte samtlige ja for at ordfører Fabian Stang og hans 21 år yngre forlovede, Catharina Munthe, skal få gifte seg i bygget.

- Jeg er glad for at Catharina og jeg får muligheten til å gifte oss her i Rådhuset, men det er enda hyggeligere at også byens borgere får den samme anledning til å gifte seg i dette praktfulle bygget, sier Fabian Stang i en pressemelding.

Gis ingen mottakelse
Da Nettavisen først skrev om at Stang ønsket gifte seg i Rådhuset vekket det sterke reaksjoner fra leserne. «Atle A.B.» og «terjeterje» skrev følgende i kommentarfeltet.

«Blåser i at han får lov, men hvordan kan det rettferdiggjøres at du og jeg skal betale for festen hans?? Det er jo så lite annet vi kunne brukt skattepenger på...»

«Helt greit siden det nå blir mulig for alle i fremtiden, men det er derimot ikke greit at det bevilges kr 70.000,- av skattebetalernes penger for å holde mottakelse etter vielsen.»

Nå er det ingen grunn til å irritere seg mer, da det ikke gis mottakelse i forbindelse med vielsen.

- Jeg har forståelse for den kritikken som har kommet fram i forhold til kostnader knyttet til en mottakelse, og den valgte løsningen vil gjøre at skattebetalerne ikke belastes med en krone. Jeg er mest opptatt av at dette skal bli en stor dag for Catharina, sier Fabian Stang.

Stengt siden 1994
Helt siden 1952 har ektefeller blitt viet i Oslo rådhus. Men i 1994 flyttet byfogden til Oslo tinghus, og med dem selve vielsesseremonien.

Kun unntaksvis har enkelte mennesker fått innvilget søknader om vielser i Rådhuset.

To etterkommere av rådhusarkitekt Arnstein Arneberg og en etterkommer av en av kunstnerne bak utsmykningen.

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto