RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fabian Stang: - Listhaug bør ties ihjel


Fabian Stang er kritisk til sin tidligere sjef.
Fabian Stang er kritisk til sin tidligere sjef. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Fabian Stang (H) mener opposisjonen ville gjøre klokt i å tie i hjel de kontroversielle utspillene fra hans tidligere sjef Sylvi Listhaug (Frp).

Fram til januar i år var Stang statssekretær for den daværende innvandrings- og integreringsministeren. Overfor TV 2 kommenterer han det mye omdiskuterte Facebook-innlegget hennes hvor hun hevder Arbeiderpartiet setter terroristers rettigheter høyere enn nasjonens sikkerhet.

Les også: Ap-raseri etter Listhaug-angrep – AUF-ere ber statsministeren holde seg unna Utøya

– Jeg tror det hadde blitt mye mindre oppmerksomhet hvis de ikke hadde latt seg provosere, sier Stang om opposisjonens reaksjon.

Justisminister Sylvi Listhaugs innlegg har ført til sterke reaksjoner både fra Arbeiderpartiet og andre i det politiske ordskiftet. Også regjeringspartner Venstre har tatt avstand fra ordbruken.

Stang sier at om han selv hadde sittet i opposisjon, ville han ikke brukt så mye krefter på å reklamere for utspill som også justisministeren vet er egnet til å provosere. Han mener partiene ville tjene på å snakke om sak og ikke om Listhaugs retorikk.

Samtidig tar han kraftig avstand fra kritikken som er rettet mot Arbeiderpartiet for å «trekke Utøya-kortet».

– 22. juli var en nasjonal tragedie. Det er helt uverdig at noen i politikken i det hele tatt nevner det, sier Stang til TV 2.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere