RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fabian Stang og Terje Søviknes hete statsrådskandidater


Oslo-ordfører Fabian Stang (H) og Os-ordfører Terje Søviknes (Frp) (bildet) er hete kandidater til å bli nye statsråder ifølge regjeringskilder.
Oslo-ordfører Fabian Stang (H) og Os-ordfører Terje Søviknes (Frp) (bildet) er hete kandidater til å bli nye statsråder ifølge regjeringskilder. Foto: Paul Weaver (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Stang og Søviknes kan være på vei inn. Widvey og Sundtoft kan være på vei ut. Spekulasjonene om rokeringer i regjeringen er i gang.

Flere medier skriver at statsminister Erna Solberg har planlagt å bytte ut statsråder i løpet av høsten, og at det dårlige valgresultatet har gjort det enda mer aktuelt.

Frp-ordfører i Os, Terje Søviknes, bekrives som den aller heteste kandidaten.

For Søviknes vil en statsrådspost trolig være kronen på verket i en politisk karriere som nesten havarerte etter en sex-episode i år 2000. Han ble etter det skjøvet ut i en politisk skyggedal. Lokalpolitikken og ordførervervet i Os ble redningen.

Dagens Næringsliv siterer flere kilder som sier at arbeidet starter nå, og avisen trekker fram både Oslo-ordfører Fabian Stang (H) og Os-ordfører Terje Søviknes (Frp) som hete kandidater til å bli nye statsråder.

– Jeg tror det er uaktuelt, men jeg har aldri sagt nei til Erna, sier en beskjeden Fabian Stang til avisen.

Flere mulige utskiftninger

Også Dagbladet har snakket med flere kilder som mener statsministeren vil foreta utskiftning av statsråder i løpet av høsten, og skriver at dette trolig vil skje etter at statsbudsjettet for 2016 er lagt fram i oktober.

Avisen skriver i likhet med Dagens Næringsliv at Terje Søviknes peker seg ut som en sterk kandidat til å gå inn i regjering.

De mener å vite at fiskeriminister Elisabeth Aspaker (H), som allerede er utnevnt til fylkesmannsjobben i Troms i 2017, sitter på oppsigelse.

I tillegg sitter angivelig verken klima- og miljøminister Tine Sundtoft (H) eller kulturminister Thorhild Widvey (H) trygt i statsrådsstolene.

De samme tre navnene blir også trukket fram som sannsynlige kandidater for utskiftning i en artikkel i Klassekampen tirsdag, og Dagens Næringsliv onsdag.

– Eriksson tynt an

Dagens Næringsliv skriver i tillegg at flere kilder mener at arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) «ligger tynnest an» av regjeringsmedlemmene.

Statsråden det har vært mest bråk rundt det siste året, justisminister Anders Anundsen (Frp), er angivelig aktuell til å bytte rolle innad i regjeringen.

Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug (Frp) trekkes fram som en mulig kandidat til å ta over jobben hans.

Erna Solberg (H) benektet tirsdag at det ligger an til statsrådsskifter:

– Det er ingen planer om utskiftninger i regjeringen for øyeblikket, sa hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere