RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Faksimile)

Facebook - et av verdens største land

Sist oppdatert:
Lurer du på hvor mange som egentlig bruker Facebook? Du vil bli overrasket.

(YEYE): I løpet av de siste 30 dagene har 68 millioner mennesker logget seg inn på Facebook. Det vil si at Facebook er større enn land som Frankrike, Storbritannia og Italia, og rett bak Tyskland og Egypt i «innbyggertall».

Norge er forøvrig det åttende største landet på Facebook, og skal man tro statistikksiden Alexa er også Facebook den siden nordmenn gir mest trafikk - foran blant annet Google. Når det gjelder bilder er siden den største bildesiden i verden med over 4,1 milliarder bilder.

Konkurrerer med MySpace
Facebook startet som et sted hvor studenter på Harvard skulle møtes, og det var med den bakgrunnen Mark Zuckerberg laget tjenesten. Facebook ble lansert 4.februar 2004, men ble ikke åpnet opp for folk utenfor skoler i USA før i september 2006. Facebook kjemper for øyeblikket med Myspace om å være verdens største nettsamfunn.

Til sammen 874 743 000 (14.februar 2008) applikasjoner er installert. Størst av dem alle er applikasjonen Top Friends.

Her er de mest populære applikasjonene:

1. Top Friends (25 millioner brukere)

2. FunWall (24 millioner brukere)

3. Superwall (23,5 millioner brukere)

4. Hug Me (17 millioner brukere)

4. Flixter (17 millioner brukere)

6. SuperPoke! (16 millioner brukere)

7. Likeness (14 millioner brukere)

8. Compare People (12 millioner brukere)

9. Ilike (11,5 millioner brukere)

10. Superlatives (10 millioner brukere)

Etter hvert har det blitt mer konkurranse, og blant annet sider som Bebo - som er det største nettsamfunnet i Australia og New Zealand (noen hevder også Storbritannia) samt mange mindre nettsamfunn for bestemte målgrupper (som Biip.no som vi samarbeider med) har i følge ekspertene begynt å stjele trafikk fra Facebook. Dette har skjedd samtidig som brukergruppen på Facebook har blitt stadig eldre. De siste tallene viser at det er folk over 30 som oftest bruker siden.

Det har også vært mye bråk rundt Facebooks brukerregler som mange mener er en inntreden i privatlivet, blant annet ved at Facebook kan bruke data om deg for å tilpasse markedsføring og heller ikke sletter profiler helt hvis du melder deg ut.
Les mer om dette her.

Mer fra Yeye: Gå til forsiden her

(Kilder: Facebook, Adanomics)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere