*Nettavisen* Nyheter.

Facebook: - Vi legger ikke ut private meldinger

Oslo (NTB): Facebook prøver å berolige brukerne sine etter rykter om at selskapet legger ut folks private meldinger. Ryktene skyldes misforståelser, sier selskapet.

Etter at Facebook nå har tvunget alle brukerne sine til å benytte den såkalte tidslinjen, nettstedets nye layout, strømmer det inn meldinger om folk som mener at private beskjeder fra innboksen deres er lagt ut.

I realiteten dreier det seg om gamle, åpne «vegg-til-vegg-samtaler» mellom venner.

- Alt dette er en misforståelse. Vårt nye format kan føre til at folk tror at det er private meldinger. Disse meldingene har alltid vært der, men innføringen av tidslinjen har ført til at de er lettere tilgjengelige, sier Facebooks pressekontakt i Norden, Frida Löwengren, til VG.

Øyvind Solstad, som er ansvarlig for sosiale medier i avisen, sier dette henger igjen fra Facebooks gamle system for å utveksle beskjeder - i full offentlighet mellom venner.

- De hadde en «vegg-til-vegg»-funksjon. Det betydde at når noen skrev en hilsen eller lenket til noe på veggen din, så svarte du på den andres vegg. Dette ble vist som en samtale, selv om det egentlig var en rad med meldinger på hverandres vegger, forklarer han. Solstad tror dette formatet kan ha bidratt til at meldingene ble oppfattet som mer private enn de faktisk var og at folk derfor skrev personlige ting, selv om dette altså kunne leses av alle. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.