Peter Boe fra Århus i Danmark er mannen som har tatt initiativ til en aksjon til støtte for tegneren Kurt Westergaard etter attentatet mot ham første nyttårsdag. Boe har allerede samlet flere hundre tilhengere til gruppen. Fredag 8. januar inviterer han til en virtuell demonstrasjon på nettstedet Facebook der alle skriver «Jeg er Kurt Westergaard» i statusfeltet.

- Ikke for eller imot Muhammed-tegninger
- Denne gruppen handler ikke om hvorvidt du er for eller imot Muhammed-tegningene. Den handler om å støtte en medborger som er i livsfare, fordi han har brukt sin ytringsfrihet, skriver Boe selv på Facebook om utgangspunktet for aksjonen.

I skrivende stund har gruppen 670 medlemmer.

Utløste karikaturstriden
Kurt Westergaard, mannen som i 2005 utløste raseri i hele den muslimske verden med sin karikatur av profeten Muhammed med en bombe i turbanen, ble fredag utsatt for et drapsforsøk i sitt hjem i Viby.

Tilstede var også Westergaards fem år gamle barnebarn. Westergaard ble nødt til å forlate barnebarnet og låse seg inne på et sikringsrom i huset for å unnslippe angriperen. Barnebarnet kom fysisk uskadd fra hendelsen.

28-åring siktet
Dansk politi har pågrepet og siktet en 28 år gammel dansk-somalier for drapsforsøket.

28-åringen angrep Westergaard med øks og kniv. Han er også siktet for angrep på politiet i forbindelse med pågripelsen.