*Nettavisen* Nyheter.

Facebook avlyser møte med Nettavisen-redaktør

Facebook avlyste fredag et lenge planlagt møte med nyhetsredaktør Erik Stephansen i Nettavisen. Det skjer to dager etter at Facebook stengte ute ansvarlig redaktør, Gunnar Stavrum, i 24 timer. Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Facebook har i dag avlyst et lenge planlagt møte med nyhetsredaktør Erik Stephansen i Nettavisen.

09.09.16 09:32

Etter planen skulle Stephansen i møte på Facebooks hovedkontor i Palo Alto mandag i neste uke.

Der skulle han blant annet diskutere videre utvikling av Instant Articles, som Nettavisen i likhet med mange norske aviser er brukere av.

Men det ville også være naturlig å snakke om det høye konfliktnivået mellom Facebook og norske redaktører.

- Facebook oppgir praktiske årsaker til avlysningen, men det er vanskelig å ikke se det i sammenheng med det høye konfliktnivået mellom Facebook og norske redaktører, sier nyhetsredaktør Erik Stephansen.

Les: Presseforbundet ber Oljefondet vurdere Facebook-sensur

Konflikten startet som kjent med forfatter Tom Egeland, som publiserte flere ikoniske bilder som hadde forandret verdenshistorien, blant annet det kjente «Napalm Girl» fra Vietnamkrigen.

Bildet ble fjernet, og Egeland ble blokkert av Facebook. Det ble også sjefredaktør Gunnar Stavrum, som skrev en leder-artikkel om Facebooks utålelige sensur.

LES: Statsministeren: Facebook tråkker feil i bildesaken

Fredag er konflikten ytterligere tilspisset, gjennom Aftenpostens førsteside og Erna Solbergs post på Facebook.

- Jeg håper Facebook kommer på bedre tanker. Jeg tror det er klokere å snakke med oss, og jeg reiser til San Francisco uansett. Jeg skal også besøke andre der, så min avtalebok er fremdeles åpen, sier Erik Stephansen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag