RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Balder Vestad (Nettavisen)

Facebook-bråk om «selvhvitingskrem»

Sist oppdatert:
Vaseline har lansert Facebook-applikasjon som gjør deg hvitere.

Det er i forbindelse med lanseringen av «Vaseline Men UV Whitening Body Lotion» i India at selskapet har lagt ut applikasjonen «Vaseline Men Be Prepared».

Applikasjonen lar folk laste opp et bilde av seg selv, og så behandle det med kommandoene «Lighten my skin» og «Reduce dark spots».

I India er markedet for hudblekingsprodukter allerede stort, men den nye kremen har allikevel vakt sterke reaksjoner.

På Facebook-applikasjonens omtaleside hagler kritikken, en bruker sier «Ingen farge er bedre eller verre, slik som produsentene og markedsførerne av dette produktet antyder. Det er ondskapsfullt av dem å utnytte og profittere på fordommer som desverre eksisterer i det indiske samfunnet. Som en bieffekt av denne kampanjen utvikler mange et dårlig selvbilde og mindreverdighetskomplekser. Jeg fordømmer denne kampanjen på det sterkeste».

Vaseline forsvarer kremen og applikasjonen i en pressemelding hvor de blant annet sier at «Produkter som bleker huden er kulturelt relevant i India, på samme måte som selvbruningsprodukter er deti Nord-Amerika og Europa».

En facebook-bruker angriper pressemeldingen, og sier at «kulturell relevanse unnskylder ikke det å promotere rasisme. I framtiden vil man huske dere for, og fordømme, dette produktet, og ingen vil huske alle pengene dere tjente».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere