*Nettavisen* Nyheter.

Facebook-brukere er slappe med sikkerheten

Washington (NTB-AFP): Mange Facebook-brukere er ikke klar over hva de risikerer når de bruker det populære sosiale nettstedet og tar ikke nødvendige forholdsregler, viser en forbrukerrapport fra USA.

Ifølge organisasjonen Consumer Report dropper 13 millioner amerikanske brukere personverninnstillingene på nettstedet - eller de er rett og slett ikke klar over at de fins. Bare 37 prosent sier at de aktivt har gått inn og tilpasset sikkerhetsinnstillingene.

Rapporten noterer seg også at minst 48 millioner amerikanere har lagt ut at de har tenkt å reise bort en bestemt dag, noe som kan være et potensielt tips til innbruddstyver.

Consumers Report har i tillegg registrert at 4,7 millioner brukere har trykket på «liker»-knappen til facebooksider om spesielle helsetilstander eller -tilbud, noe som kan bli brukt mot dem av blant annet forsikringsselskaper.

Sju millioner husholdninger som bruker Facebook, opplyser at de hadde problemer i fjor, fra stjålet påloggingsinformasjon til mobbing på nettet. Det er en økning på 30 prosent fra året før. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.