RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Facebook fjerner Norge

Foto: AFP
Sist oppdatert:
Det blir slutt på at du får være i det norske nettverket.

Facebook har nå passert 350 millioner brukere, og mens nettsiden bare vokser, har de funnet ut at det er på tide å fjerne muligheten til å være med i et nettverk som inkluderer hele land.

Mark Zuckerberg, grunnleggeren av Facebook, skriver på et blogginnlegg at det er ganske meningsløst å ha regionale nettverk som består av millioner av brukere.

Hovedårsaken er innstillinger i Facebook som gjør det mulig å dele innhold med folk som er i samme nettverk som deg selv, og Zuckerberg mener dagen muligheter for å avgrense hvem som kan se informasjonen du deler ikke er god nok.

- Planen vi har kommet opp med er å fjerne regionale nettverk helt, og lage en enklere modell for personvern der du kan bestemme om innhold bare skal være tilgjengelig for dine venner, venner av venner eller for alle andre, skriver Facebook-sjefen.

Allerede i dag er de regionale nettverkene tonet betydelig ned i Facebook, og snart er det altså helt slutt.

Zuckerberg påpeker at det vil komme en del nye og enklere innstillinger for personvern, og ber folk holde et øye med endringene som er på vei de neste ukene.

- Vi vil be deg om å se over og oppdatere personverninnstillingene dine, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere