Facebook fyller ti år tirsdag

San Francisco (NTB-AFP): I løpet av sine første ti år har Facebook vokst til å bli en av teknologiverdens virkelige giganter, men selskapet vil ikke ut med om det blir noen ekstravagant feiring tirsdag.

- Som vi gjør hvert år, vil vi ha en intern fest fredag ettermiddag, sier Facebook-talskvinne Arielle Araya til nyhetsbyrået AFP på spørsmål om hvordan tiårsjubileet skal markeres.

I løpet av sine første ti år har det sosiale nettstedet vokst til å ha over en milliard brukere. Mange av dem lurer nå på hvordan det faktiske jubileet vil bli markert tirsdag.

Facebook-gründer Mark Zuckerberg har flere ganger sagt at formålet til det sosiale mediet er «å gjøre verden mer åpen og mer sammenknyttet». Mange vil si at selskapet har klart nettopp det i årene siden det ble grunnlagt blant studenter på Harvard-universitetet i 2004.

- Mer enn 20 prosent av all tid som brukes på internett brukes på Facebook, sier Lou Kerner, som er grunnleggeren av Social Internet Fund.

Facebook skal nå være den nest største aktøren på annonsemarkedet på internett etter Google. Etter en vanskelig start på tiden som børsnotert selskap i mai 2012, har aksjen steget i verdi den siste tiden. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag