*Nettavisen* Nyheter.

Facebook har aktivert Berlin-sikkerhetssjekk

Facebook har aktivert sikkerhetssjekken etter Berlin-hendelsen. Blant annet kan du sjekke om noen av dine venner befinner seg nær åsstedet. Foto: REUTERS/Dado Ruvic/File Photo

Facebook har aktivert sin sikkerhetssjekk, så folk som er i eller nær Berlin kan fortelle venner og familie at de er i god behold.

20.12.16 03:49

Funksjonen på Facebook er laget for at brukere av det sosiale mediet skal kunne melde fra ved blant annet naturkatastrofer og terrorangrep. Om en katastrofesituasjon oppstår, vil Facebook sende ut et varsel til dem som kan befinne seg i området. Dette er basert blant annet på hvilket sted du har oppgitt som hjemsted og hvor du sist la ut en statusoppdatering.

Les: Davy Wathne: – Det er makabert

Det er også mulig å søke opp hendelsen for å sjekke hvem av dine venner som befinner seg i området. Facebook omtaler hendelsen som «The Violent Incident in Berlin».

Les: Erna Solberg: - Føler med alle berørte

Facebook har tidligere aktivert sikkerhetssjekken under eksempelvis angrepene i Nice og mot flyplassen i Istanbul, samt skytingen i München.

Les: Politiet: – Vi har hatt fokus på julemarkedet i Oslo

Så langt er det meldt om 12 døde og nesten 50 sårede etter at en lastebil kjørte gjennom en folkemengde på et julemarked i Berlin mandag kveld, ifølge tysk politi.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag