*Nettavisen* Nyheter.

Facebook nede i store deler av verden

NEDE: Brukerer over hele verden rapporterer om at Facebook er nede. Foto: (AP/NTB scanpix)

Brukere fra hele verden rapporterer på Twitter at Facebook er nede, og at det er store problemer med Instagram.

14.03.19 03:10

Det går ikke an å kommentere eller poste eller et innlegg i skrivende stund, hverken på Facebook eller Instagram.

Også her i Norge virker det som om flere har problemer med Facebook. Nettavisen er blant mediene som ikke får delt saker på nettsamfunnet onsdag ettermiddag.

- Vi er klar over at noen for øyeblikket har problemer med å bruke Facebooks applikasjoner. Vi jobber med å løse problemet så snart som mulig, skriver en talsperson i Facebook til Nettavisen i en e-post.

Facebooks offisielle Twitter-konto bekrefter også dette:

– Vi er klare over at enkelte brukere har problemer med å få tilgang til ulike apper. Vi jobber med å løse problemet, men vi kan bekrefte at dette ikke skyldes et DDoS-angrep, skriver Facebook på Twitter.

DDoS, også kalt tjenestenektangrep, er et elektronisk angrep som kan hindre tilgang for brukere av en tjeneste.

Mange Twitter-brukere fra hele verden kommer seg ikke inn, og har publisert denne meldingen på mikrobloggingstjenesten:

«Facebook vil komme tilbake snart. Facebook er nede for nødvendig vedlikehold akkurat nå, men du bør komme inn igjen i løpet av noen få timer», står det å lese i meldingen.

Flere norske brukere har fått en lignende melding, når de har prøvd å logge seg på:

Andre brukere på Twitter melder at de ikke får kommentert noe, ikke postet innlegg eller statuser, og heller ikke lagt ut noen bilder.

Nettsiden downdetector.com viser med oransje farge i sanntid, hvor i verden det rapporteres om problemer med nettsamfunnet. Det kommer tydelig frem at brukere i USA, Mellom-Amerika, Sør-Amerika, Europa og Sørøst-Asia sliter for øyeblikket. Nettavisen og NTB kan bekrefte at også Thailand og Australia er rammet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ifølge downdetector.com , som overvåker nettsteder, rammet problemene brukere av Facebook, Messenger og Instagram i deler av Europa og USA. Problemene har siden spredt seg til Thailand, Japan og Australia. Foto: Skjermbilde (Downdetector.com)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag