Gründer Mark Zuckerberg avslørte mandag planene om å opprette et e-post-system, en såkalt «social inbox», som er samkjørt med Facebook.

- Systemet behandler meldinger sømløst på tvers av alle måtene du ønsker å kommunisere, sa Zuckerberg under en konferanse som ble holdt i San Fransisco.

Meldingstjenesten blander online chat, tekstmeldinger og andre samtaleverktøy med tradisjonell e-post, melder NTB. Zuckerberg mener at e-post har mistet sin viktige posisjon fordi den er for treg for unge internettbrukere.

- Det er sant at folk vil kunne få facebook.com-adresser til sin e-post, men dette er ikke e-post slik vi kjenner den. Den behandler e-post, sa gründeren.

Han var klar på at dette er et annerledes system som vil passe bedre for kommunikasjon gjennom sosiale medier. Zuckerberg har begrenset tro på e-postens fremtid.

Ifølge CNN vil det nye systemet ligne mer om chat enn tradisjonell e-post.

Det nye meldingssystemet har også andre fordeler.

Meldinger fra dine venner til deg vil dukke opp der du foretrekker det - chat, innboksen eller som tekstmelding. I tillegg vil brukeren kunne gå tilbake og lese alle meldinger, de som har blitt sendt frem og tilbake gjennom det nye Facebook-systemet.