*Nettavisen* Nyheter.

Facebook stanser Trump-annonse

Facebook melder at de har fjernet annonsen til president Donald Trump fordi den er et «brudd på vår politikk mot organisert hat».

Facebook melder at de har fjernet annonsen til president Donald Trump fordi den er et «brudd på vår politikk mot organisert hat». Foto: Foto: REUTERS/Kevin Lamarque

Facebook har stoppet en av presidents Donald Trumps annonser fordi de mener den inneholder «organisert hat».

18.06.20 20:50

Facebook melder at de har fjernet annonsene fordi den er et «brudd på vår politikk mot organisert hat», ifølge CNN.

Annonsen til Trump, som går til angrep på «Farlige GANGSTERE på ytterste venstre», inneholder også en trekant som er opp-ned.

Les også: - Dette er helt djevelsk av Trump

- Vi fjernet disse innleggene og annonsene for brudd på vår politikk mot organisert hat. Politikken vår forbyr å bruke et forbudt hatgruppes symbol for å identifisere politiske fanger uten konteksten som fordømmer eller diskuterer symbolet, sier Andy Stone, en talsperson for Facebook, til CNN Business.

Annonsene som ble stoppet, er rettet mot den antifascistiske bevegelsen Antifa, og oppfordret Trump-tilhengere til å støtte presidentens oppfordringer om å erklære gruppen som en terrororganisasjon.

Under kan du se en av annonsene som er stanset av Facebook:

Klikk på bildet for å forstørre. Annonsene som ble stoppet er rettet mot antifascistiske bevegelsen Antifa, og oppfordret Trump-tilhengere til å støtte presidentens oppfordringer om å erklære gruppen som en terrororganisasjon.

Annonsene som ble stoppet er rettet mot antifascistiske bevegelsen Antifa, og oppfordret Trump-tilhengere til å støtte presidentens oppfordringer om å erklære gruppen som en terrororganisasjon. Foto: Facebook

Ifølge Anti-Defamation League i USA, som overvåker høyreekstreme grupper, er trekanten som blir brukt i annonsene «praktisk talt identisk med den som ble brukt av naziregimet for å klassifisere politiske fanger i konsentrasjonsleire».

Trump-administrasjonen hevder på sin side at den røde trekanten er «et symbol som Antifa har brukt mye.»

– Vi tillater ikke symboler som representerer hatefulle organisasjoner eller hatefulle ideologier hvis de ikke kommer med en kontekst eller fordømmelse, sa lederen for Facebooks sikkerhetspolitikk, Nathaniel Gleicher, under en høring i etterretningskomiteen i Representantenes hus torsdag, ifølge NTB

– Det er hva vi så i dette tilfellet med denne reklamen, og vi vil handle på samme måte overalt der dette symbolet blir brukt, la han til.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.