*Nettavisen* Nyheter.

Facebook tar Murdoch

Facebook nesten 20 prosent større enn MySpace.

Nå kan verdensherredømmet til MySpace snart ta slutt. På hjemmebane er nettstedet allerede satt ut av spill. I USA hadde Facebook i januar 10 millioner flere besøkende enn MySpace.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Fra desember til januar hadde Facebook en vekst på 14,9 prosent viser tall fra Compete. Ansiktsboken når nå 68,5 millioner amerikanere hver måned, mens MySpace «kun» kan vise til 58,5 millioner besøkende hver måned.

Tatt igjen mediegigant
Mark Zuckerberg, som gründet Facebook i februar 2004, har med andre ord for lengst tatt igjen nettstedet som ble lansert halvåret før. En fjær i hatten for 24 år gamle Zuckerberg som dermed har hamlet opp med mediemogul og langt eldre Rubert Murdoch.

Medieimperiet til Murdoch, News Corporation, kjøpte som kjent MySpace for 580 millioner dollar i juni 2005. Facebook ble på sin side estimert til en verdi på 1,3 milliarder dollar nå rett før jul.

Dette er allikevel langt unna de 15 milliarder dollarene som man mente verdien var i 2007, som igjen ga analytikere grunn til å taksere Murdochs nettsted til formidable 65 milliarder dollar, ifølge New York Post.

(Saken fortsetter under bildet.)

Klikk på bildet for å forstørre.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Kvitrer i vei
Men penger og enorme besøkstall er ikke alt. Facebook og MySpace blir små når det kommer til prosentvis vekst den siste tiden. Mikrobloggings løsningen Twitter hadde over dobbel så stor vekst som Facebook fra desember til januar med sin vekst på 34,7 prosent.

Og ser man et år under ett hadde den lille utfordreren en vekst på over 800 prosent vekst. Men Twitter er fortsatt liten sammenlignet med de to. Twitter rakk over 5,9 millioner amerikanere i januar viser Compete-tallene.

(Saken fortsetter under grafen.)

HTML EMBED

I Alexas globale oversikt over de mest besøkte nettstedene, havner MySpace i skrivende stund på en sjette plass, mens Facebook er hakket unna med en åttende plass.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag