RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Facebook-trend krevde liv

Sist oppdatert:
20-åringen fra Australia falt ned fra balkongen etter å ha prøvd «planking»

(SIDE2): Planking går ut på å legge seg flatt på magen med armene nedover kroppen på rare eller farlige steder. Poenget er at noen tar bildet av deg og så legger det ut på nettet.

Falt syv etasjer

«Planking Australia» har rundt 60.000 medlemmer på Facebook og her ligger folk i heiser, på togskinner, motorsykler og brannhydranter. Søndag morgen gikk det galt for den 20 år gamle australieren som mistet balansen fra sitt balkongjerde i Brisbane i Australia, skriver Aftonbladet .

Redningspersonalet prøvde å gjennopplive den unge gutten i 20 minutter før de måtte gi tapt. Han falt fra syvende etasje i boligblokken der han bodde.

- Kan skade andre
- I morges forsøkte en ung gutt å ta denne aktiviteten et steg lenger og dessverre resulterte det i at han døde. Det er dette vi har fryktet, sier politisjefen i Queensland, Ross Barnett til Brisbane Times .

De har publisert bildet av gutten, som samme kvelden hadde vært ute med venner. På vei hjem hadde de bedrevet «Planking» på ulike steder.

Nå advarer politisjefen andre unge mot denne farlige fritidssysselen.

- Å akseptere at dette innebærer risiko for deg selv er en ting, men du kan også skade andre, mener Barnett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere