RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Facebook vil gi bort mobilnummeret ditt

Brukernes gateadresser og telefonnummer kan komme i hendene på annonsører.
Brukernes gateadresser og telefonnummer kan komme i hendene på annonsører. (Foto: Istockphoto.com / montasje)
Sist oppdatert:
Nye ordninger får sikkerhetseksperter til å rase.

[Teknofil.no]: Facebook har planer om å dele brukernes gateadresser og telefonnummer med annonsører, det vil si med tredjepartsutviklere og eksterne nettsider.

Den populære nettsiden avslørte disse planene allerede i januar, men planene ble lagt på is på grunn av reaksjoner fra sikkerhetseksperter, som mener tiltaket strider mot personvernet.

Facebook presiserer at den planlagte ordningen ikke blir droppet, men at implementeringen blir noe forsinket. Facebook vurderer å innføre innstillinger som skal gi brukeren bedre informasjon og kontroll over sensitiv informasjon. Selskapet vurderer også å innføre en ordning som gjør at informasjon fra brukere under 18 år ikke blir delt på denne måten.

Kritikerne mener den nye ordningen, dersom den blir innført, vil øke sjansen for at Facebook-brukere blir utsatt for svindelforsøk, spam og identitetstyveri. Og selv om brukeren får mer kontroll over personlig informasjon, og hvordan denne eventuelt skal deles, er det mulig å tråkke feil, og dele ut mer informasjon enn vedkommende egentlig ønsker.

– Dersom svindlerne får tak i telefonnummeret ditt, vil de ha muligheten til å stjele identeten din, sier Norman Sadeh-Koniecpol, professor ved Carnegie Mellon School of Computer Science til nettstedet huffingtonpost.com.

(Kilde: Huffingtonpost )

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere