*Nettavisen* Nyheter.

Færre misfornøyde med integrering av innvandrere

Oslo (NTB): 46 prosent av de spurte i en ny måling synes integreringen av innvandrere går dårlig i Norge. Det er 3 prosentpoeng færre enn i 2010, men 9 prosentpoeng mer enn i 2005.

Like mange, 46 prosent, er negative til å slippe flere innvandrere inn i Norge. Det er noe færre enn før. I målingen for to år siden mente 53 prosent at Norge ikke skulle ta imot flere innvandrere, skriver Aftenposten.

Tallene kommer fram i Integreringsbarometeret 2012, som offentliggjøres torsdag. Det er sjette gang Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) har målt nordmenns holdninger til innvandrere og innvandring. Sist gang var i 2010.

Vel en tredel av de 1.400 personene som deltok i undersøkelsen, mener at innvandring utgjør en alvorlig trussel mot et felles norsk verdigrunnlag. Tilsvarende andel i 2010 var 10 prosentpoeng høyere. 40 prosent sier de er skeptiske til personer med muslimsk tro. Tilsvarende andel i 2010 var 11 prosentpoeng høyere.

Et klart flertall mener at innvandrere selv har ansvar for å integrere seg, blant annet gjennom gode norskkunnskaper og arbeid. Samtidig er over halvparten kritisk til myndighetenes og nordmenns innsats for å hjelpe innvandrere med dette.

Målingen viser ellers at 40 prosent mener det ville være vanskelig å bo i et område med mange innvandrere, men samtidig svarer 80 prosent at det er positivt for barn å gå på skole med elever fra ulike kulturer. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.