Færre nye dieselbiler

Oslo (NTB): Registreringen av nye dieselbiler falt fra februar i fjor til februar i år, viser tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken AS. Samtidig øker antall elbiler og hybridbiler.

Andelen nye personbiler med dieselmotor utgjorde i februar i år 54,2 prosent av alle registrerte nye biler, sammenlignet med 70 prosent i februar i fjor, ifølge OFVs tall.

Til sammen ble det registrert 11.322 nye personbiler i februar. Det er 397 flere biler, eller 3,6 prosent, enn i februar i fjor. Bruktbilimporten økte i samme periode med 13,1 prosent, til 2.408 registrerte personbiler. Totalt ble det foretatt 33.109 eierskifter av bruktbiler i årets andre måned, en nedgang på 306 fra februar i fjor.

Samtidig som det var nedgang i nyregistrerte personbiler med dieselmotor, ble det i februar registrert 8,1 prosent flere elbiler enn i samme måned i fjor. OFV opplyser at det i februar ble registrert 334 personbiler med elmotor. Hybridbilene er også i fremgang. Det ble i februar registrert 588 nye hybridbiler, en oppgang på 311 biler, eller 112,3 prosent, fra februar i fjor.

Hybridbiler utgjør nå 5,2 prosent av markedet. Elbiler har en markedsandel på 3 prosent blant personbilene. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.