Færre sendte mobilhilsener på julaften

Foto: Shutterstock (Shutterstock)

Både Telenor og NetCom opplevde fall i antall sendte god jul-meldinger på julaften i år. Sosiale medier er trolig årsaken.

25.12.09 14:48

Til sammen over 30 millioner SMS-meldinger og 2,3 millioner bildemeldinger (MMS) ble sendt i mobilnettet i Norge fra midnatt julaften til klokken 6 1. juledags morgen. Det er en nedgang fra toppåret 2008 for både Telenor og NetCom.

- Jeg tror dette har sammenheng med den store veksten i sosiale medier vi har hatt i 2009. Mange bruker nå Facebook og Twitter til å ønske hverandre god jul. Men samtidig bruker jo mange mobilen til nettopp dette også, så det er ingen bekymring for oss, sier kommunikasjonssjef Øyvind Vederhus i NetCom til NTB.

Ingen forsinkelser
Via operatørene i Netcoms nett ble det sendt rundt 9,7 millioner SMS-er og 800.000 bildemeldinger på julaften. Tilsvarende tall for Telenors nett var 21 millioner SMS-er og 1,5 millioner bildemeldinger.

- Selv om bruken av tekst- og bildemeldinger har flatet ut noe, sender vi fortsatt mange julehilsener med mobilen. Riktig nok ble det ikke ny rekord i år; det skal godt gjøres å slå fjorårets toppnoteringer på henholdsvis 22,1 millioner tekstmeldinger og 1,5 millioner bildemeldinger på julaften, sier Per Aril Meling, informasjonssjef i Telenor Norge.

Trafikken medførte ingen problemer eller forsinkelser på nettet. Telenor har notert en topp mellom klokken 16 og klokken 17, hvor det ble sendt 497 tekstmeldinger i sekundet.

Bildemeldinger like populært
Selv om antallet tekstmeldinger har gått ned, valgte like mange i år som i fjor å sende julekort via mobilen.

- At antallet bildemeldinger er såpass høyt på julaften viser at det etter hvert er mange som bruker mobilen som verktøy når de sender julekort. Folk gjør seg flid, og mange bruker like lang tid på å lage en artig og fin bildemelding som de gjør med et tradisjonelt julekort, sier Meling. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.