*Nettavisen* Nyheter.

Færre turister besøker Spania

Madrid (NTB-AFP): Tallet på utenlandske turister som besøker Spania vil trolig falle med 10 prosent i år, anslår myndighetene.

I første halvår besøkte 23,6 millioner utlendinger Spania, og dette var en nedgang på 11,4 prosent fra samme periode året før.

Antallet briter som besøkte Spania falt med 16,6 prosent, mens antallet tyskere falt med 11 prosent, viser statistikk fra myndighetene.

- Vår prognose er at det vil se noe bedre ut mot slutten av året. Antallet besøkende vil falle, men vi tror ikke nedgangen vil bli på mer enn 10 prosent, sier Spanias industri- og turistminister Miguel Sebastian.

Han gir de økonomiske nedgangstidene skylden og håper blant annet at flere russere og kinesere skal få øynene opp for at ferielandet Spania har mer å by på enn solrike strender.

Den spanske regjeringen vedtok fredag en ny krisepakke på nærmere 9 milliarder kroner til turistnæringen, den andre hittil i år.

- Ved lokal utvikling og satsing på nye produkter som vitenskapsturisme, kultur-turisme og gastronomisk turisme håper vi å øke turistinntektene, sier Sebastian.

Spania var på 1960- og 70-tallet verdens fremste turistnasjon, men opplever stadig sterkere konkurranse fra andre land.

Frankrike er nå verdens ledende turistdestinasjon, mens Spania til tross for sine 57,4 millioner besøkende også ble passert av USA i fjor. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.