Gå til sidens hovedinnhold

Fagerborghjemmet og Romsås sykehjem kan bli private

Sykehjemsetaten vil la private drifte to av byens sykehjem.

OSLO: Forslaget kommer som en følge av et politisk vedtak om å konkurranseutsette sykehjem i Oslo.

Nå foreslår derfor Sykehjemsetaten at Fagerborghjemmet og Romsås sykehjem skal overtas av private leverandører.

LES OGSÅ: Sykehjem ansetter tenåringer

Lover kvalitet

– Sykehjemsetaten vil fortsatt ha oppfølgingsansvaret overfor en ny drifter. Kvaliteten og innholdet i tilbudet til pasientene opprettholdes. Det forutsettes at sykehjemmene også etter overdragelse drives etter gjeldende lover, retningslinjer og føringer, står det i en melding på etatens hjemmesider.

Det er i forbindelse med budsjettbehandlingen for 2012 at det ble vedtatt å konkurranseutsette til sammen åtte sykehjem i perioden 2012-2014.

Etaten fikk i vedtaket mandat til å anbefale hvilke sykehjem som skal vurderes konkurranseutsatt. Ettter at etaten nå har kommet med sine anbefalinger er det opp til byråd for eldre, Aud Kvalbein (KrF) å avgjøre hvilke sykehjem som til slutt skal driftes av private.

LES OGSÅ: Oppfordrer rulleskibrukere og syklister til å ligge midt i veien

Prioriterer brukere, pårørende og ansatte

Sykehjemsetaten har informert berørte parter på de to sykehjemmene om den videre prosessen. Informasjon til brukere, pårørende og ansatte er her prioritert, i følge etaten.

Prosessen med å konkurranseutsette to nye sykehjem vil starte dersom forslaget blir vedtatt av byråden. Private driftere vil tidligst overta driften vinteren 2015.

LES OGSÅ: Se opp for ape med krutt i!