RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: TV 2

Fagerstrand-deltakere saksøker TV 2

Sist oppdatert:
Fem av parene i realityserien «Fagerstrand» mener kanalen hever seg over norsk lov, og går derfor nå til sivilt søksmål.

(SIDE2): Parene har tidligere vurdert å saksøke Reidar Helliesen, men velger nå å konsentrere seg om TV 2 som har redaktøransvaret. Parene ønsker seg en erstatningssum som er i nærheten av premiesummen i «Fagerstrand», altså rundt tre millioner kroner, skriver Dagbladet.

- Det virker som om TV 2 tar det for gitt at det er greit å gå utenom rettsnormene, bare fordi dette er TV. Det har utviklet seg til en slags «animal farm», et spill helt uten regler sier Christian Ellingsgård til avisen.

Parene som saksøker TV 2 mener tv-kanalen i egen vinnings hensikt har tillatt blant annet kriminell konspirasjon, ulovlig romavlytting, kontraktsbrudd, regnskapsjuks og manipulasjon av båndopptak samtidig som de har etterlatt deltakerne i rettsløs isolasjon.

- Det er opplagt at personvernet er blitt krenket, sier advokat Sigurd Klomset til Dagbladet.

Arild Brubak, prosjektleder i TV 2s programavdeling, forholder seg rolig til søksmålet.

- Jeg tror ikke dette har noe i norsk rett å gjøre, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere