RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fagfolk: - De fleste manuskriptene i Mali uskadde

Dakar (NTB-Reuters-AFP): De aller fleste av de uerstattelige manuskriptene som var fryktet ødelagt i Mali, er trolig uskadde. Langt fra alle av de eldgamle skriftstykkene er brent av islamistene, sier fagfolk.

En sørafrikansk ekspert sa onsdag til nyhetsbyrået Reuters at det store flertallet av manuskriptene ikke ser ut til å være skadd på noen måte. Opplysningen ble bekreftet av en ikke navngitt malier som har deltatt i arbeidet for å bevare dokumentene.

- Jeg kan si at det overveldende flertallet av dokumentene verken er ødelagt eller skadd på noe vis, sa professor Shamil Jappie ved universitetet i Cape Town i Sør-Afrika til Reuters.

- Manuskriptene er i sikkerhet, framholdt den ikke navngitte maliske eksperten.

Den norske bistandsorganisasjonen NORAD var en av hovedsponsorene da mange av manuskriptene i 2009 ble samlet på Ahmed Baba-instituttet i Timbuktu i de midtre delene av Mali. Universitetet i Oslo har også vært aktivt med i prosjektet.

Noen av manuskriptene har sin opprinnelse helt tilbake på 1200-tallet. Meldinger tidligere denne uken om at en stor del av dem var ødelagt av islamistiske opprørere, skapte forferdelse og sinne verden over. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere