Gå til sidens hovedinnhold

Fagfolk med opprop for Inga Marte

Arendal (NTB): Psykologene Magne Raundalen og Willy-Tore Mørch har tatt initiativet til et opprop som skal bidra til at SVs barneminister Inga Marte Thorkildsen blir gjenvalgt til Stortinget.

- Vi syntes vi var gamle nok til å delta i valgkampen nå, sier Raundalen, som selv er medlem av Arbeiderpartiet.

Flere kjente fagfolk stiller seg bak oppropet, fra sosialmedisiner Per Fugelli, seniorforsker Jon-Håkon Schultz ved Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress og NOVA-forsker Kari Killén. Det gjør også lederne ved Incestsenteret og Krisesenteret i Thorkildsens hjemfylke Vestfold. På en egen blogg vil de framover legge ut sine begrunnelser for støtten til SV-statsråden.

- Thorkildsen har i et tiår vært barnas sterkeste røst på Stortinget. Hun må fortsette, sier Raundalen, og trekker fram SV-statsrådens innsats for barnevernet og de mest utsatte barna.

- Inga Marte har evnen til å ta de faglige innspillene alvorlig, og omsette dem i praktisk politikk. Å investere i barns utvikling er noe av det viktigste vi gjør som samfunn, tillegger Mørch.

Inga Marte Thorkildsen sier hun ble overrasket, stolt og glad da hun hørte om oppropet og initiativet til bloggstafetten som ble innledet søndag. (©NTB)

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis