*Nettavisen* Nyheter.

Fagfolk stiller seg bak nytt regjeringskvartal

Oslo (NTB): Fagfolkene som skulle kvalitetssikre planene for framtidens regjeringskvartal anbefaler en mer konsentrert utbygging. De slår også fast at bevaring av Høyblokka og Y-blokka vil koste mer enn antatt i konseptvalgsutredningen.

Rapporten «Fremtidig regjeringskvartal» ble overlevert kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) mandag formiddag. Oppdragsansvarlig Dovre Group og Transportøkonomisk institutt har gått gjennom konseptvalgsutredningen fra juni 2013 og kvalitetssikret den. Konklusjonen er at dette er anbefalinger basert på grundige og relevante analyser.

Kvalitetssikringsrapporten anbefaler derfor i likhet med konseptvalgutredningen at regjeringskvartalet legges mellom Akersgata og Møllergata, med mulighet for utvidelse nordøst mot Hammersborg. Kvalitetssikrerne anbefaler imidlertid en mer konsentrert utbygging i det eksisterende regjeringskvartalet, så det blir plass til utvidelse i framtiden.

- Nå kan vi forberede den første viktige beslutningen om et nytt regjeringskvartal, sier kommunal- og moderniseringsminister Sanner (H).

Når det gjelder bevaring eller riving av Høyblokka og Y-blokka, så vil dette kreve ytterligere utredning, blant annet fordi det trolig vil koste mer enn tidligere antatt.

- Eventuell bevaring av Høyblokka og Y-blokka gir i tillegg utfordringer med hensyn til samlokalisering over lang tid. Dette fremkommer ikke i tilstrekkelig grad i konseptvalgsutredningen eller tilleggsutredningen fra Riksantikvaren, sier Sanner. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.