Gå til sidens hovedinnhold

Fagforbund vil ha uavhengig Algerie-gransking

Oslo (NTB): Fagforbundet Industri Energi krever i et brev til statsminister Jens Stoltenberg (Ap) at Algerie-terroren må granskes uavhengig, og at evalueringen må skje etter modell av 22. juli-kommisjonen.

Forbundet, som er det største i Statoil, krever videre at evalueringen må føre til vurderinger og anbefalinger som skal presenteres i en egen stortingsmelding, skriver Aftenposten.

Forbundsleder Leif Sande ber i brevet som ble sendt tirsdag om et snarlig møte med Stoltenberg. Sande mener det er åpenbart at sikkerheten rundt In Amenas-anlegget i Algerie ikke har vært god nok.

«Hva som gikk galt vet vi ikke, og vi trenger en grundig og uavhengig gjennomgang av hvordan dette kunne skje, om beredskapen og regelverket for å beskytte ansatte er godt nok», skriver han i brevet.

- Dette brevet fra Industri Energi ser ut til å samsvare med viktige tiltak statsministeren varslet i Stortinget. Brevet kan slik være et bidrag til den gjennomgangen, de vurderinger og tiltak regjeringen legger opp til, sier informasjonsdirektør Jannik Lindbæk. (©NTB)

Reklame

Nå gjør du utrolige kupp på vinterutstyr og vinterklær