RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fagforbundet oppfordrer til boikott av Norwegian

Oslo (NTB): Fagforbundet reagerer sterkt på Norwegians avlønning av thailandske kabinansatte og oppfordrer til boikott av flyselskapet.

- Jeg ser ingen grunn til at vi i det hele tatt skal bruke Norwegian når virksomheten opptrer på den måten, sier Stein Gulbrandsen, som sitter i Fagforbundets arbeidsutvalg til NRK.

Gulbrandsen oppfordrer organisasjonens 340.000 medlemmer til å boikotte selskapet og ber alle landets flypassasjerer å gjøre det samme.

- Anstendige organisasjoner og anstendige mennesker benytter ikke virksomheter som er med på å undergrave den norske velferdsstaten, sier han.

Ifølge NRK, som har fått innsyn i kontraktsvilkårene for det thailandske kabinpersonalet på Norwegians nye langdistanseflyginger mellom Europa, Asia og USA, ligger månedslønnen for flertallet av de ansatte på 15.000 baht, noe som tilsvarer om lag 2.850 norske kroner.

Norwegian påpeker imidlertid at bildet er ufullstendig, og at snittlønnen er fem ganger så høy. Selskapets informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen understreket overfor NTB tirsdag at lønnsvilkårene dessuten må vurderes ut fra thailandske forhold. Der er gjennomsnittslønnen på bare 10.000 baht. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere