RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fagforeningsleder freder bare Jonas i Ap-ledelsen


Partileder Jonas Gahr Støre og nestleder Hadia Tajik på Arbeiderpartiets landsmøte i april 2017.
Partileder Jonas Gahr Støre og nestleder Hadia Tajik på Arbeiderpartiets landsmøte i april 2017. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Fellesforbundets leder og sentralstyremedlem Jørn Eggum åpner for utskiftning i Ap-ledelsen neste vår.

Fellesforbundets leder Jørn Eggum mener Jonas Gahr Støre har styrket seg som Ap-leder. For øvrig åpner han for endringer og utskiftninger i partiledelsen på landsmøtet neste år.

I et intervju med Dagbladet om krisa i Ap slår Eggum fast at partiet på landsmøtet til våren må velge to nestledere for å sikre bredde og representativitet.

Les også: Giske-comeback når Orkland Arbeiderparti konstitueres: - Venter rekordoppmøte

Tettere på OL

Debatten i partiet om å innkalle til ekstraordinært landsmøte for å velge ny nestleder etter Trond Giske, har lagt seg. Landsstyret på Gardermoen for halvannen uke siden slo fast at Jonas Gahr Støre, Hadia Tajik og Kjersti Stenseng skal styre partiet fram mot det ordinære landsmøtet i april 2019.

På spørsmål fra Dagbladet om dagens ledelse er ideell svarer Eggum:

- Nei, det var jo en partiledelse på fire som ble valgt. Så forsvinner en ut. Etter min mening må vi få to nestledere og en samlet partiledelse som gjenspeiler at Ap er et folkeparti, som representerer både offentlig og privat sektor, folk med høy utdanning og «gutta på golvet». Vi har utfordringer nordpå og i vest, og må være tettere på det som rører seg rundt i landet. I og med at en av nestlederne har gått ut, har vi nå mulighet til å tenke litt lenger og få inn noen som er tettere på LO-systemet, og da først og fremst fra privat sektor, sier Eggum.

- Rystende

Da Giske-saken var under behandling, kommenterte partiets andre nestlederen, Hadia Tajik, varslene på sin Facebook-side oog kalte dem «rystende lesning». 8. januar leste hun opp fra varslene i sentralstyremøtet.

- Jeg reagerte, som mange andre, i og med at varslerne hadde ønsket å være anonyme, og at vi hadde valgt en framgangsmåte. Så hun burde ikke ha gjort det, sier Eggum til avisen, og mener Tajik i enkelte kretser har styrket sin posisjon, men i andre svekket den.

Les mer: Ap-nestleder Hadia Tajik ble kontaktet av Giske-varslere: For meg var varslene rystende lesning

Jørn Eggum, leder i Fellesforbundet, her på et representantskapsmøtei Folkets Hus i Oslo.

Han mener det eneste som er sikkert om ledelsen i Ap fremover er at Jonas Gahr Støre står støtt som leder.

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på iPhone her

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på Android-telefon her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere