Gå til sidens hovedinnhold

Fagforeningstopper til Oslo for å kjempe mot Norwegian

Oslo (NTB): Fagforeningstopper fra USA og Europa skal denne uka møte politikere og den amerikanske ambassadøren i Oslo i sin kamp for å stanse Norwegians bruk av asiatisk besetning på langdistanserutene.

- Dette er en svært viktig sak ettersom det handler om rettigheter i luften, sier kaptein Lee Moak, som er formann i det amerikanske pilotforbundet ALPA, til Dagens Næringsliv.

Forbundet stiller med ti personer under besøket i Norge denne uka. Også andre pilotforeninger i USA stiller med ti personer, blant annet fra verdens største lavprisselskap, Southwest Airlines. AFL-CIO, USAs faglige landsorganisasjon, sender også representanter til Oslo for å forsøke å stanse Norwegians lisens. Europeiske pilotforeninger, med European Cockpit Association i spissen, sender til sammen 15 personer, skriver avisen.

Fagforeningstoppene lander på Oslo Lufthavn Gardermoen mandag.

Norwegian ønsker å betjene langdistanserutene til USA og Thailand ved hjelp av en irsk flylisens og asiatisk personale.

Selskapet håper at Norwegian Air International om kort tid får driftstillatelse av irske myndigheter. Like etter må amerikanske myndigheter bestemme seg for om det norske selskapet skal få operere i USA med denne tillatelsen. (©NTB)

Reklame

Black Week: 10 superkupp du bør sjekke ut