Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fairstar har fått betalt

Mottatt utestående betalinger fra kundene i årets to første måneder, og har styrket kontantposisjonen.

Fairstar er allerede i langt bedre posisjon enn de var ved utgangen av fjoråret. I forbindelse med sitt resultat etter fjerde kvartal kom det frem at tungløftselskapet hadde en negativ kontantbeholdning.

Selskapet hadde en sterk kontantstrøm fra driften på 17,4 millioner dollar i 2009, men nettoendring i kontanter var negativ med 11 millioner dollar. Ved utgangen av året hadde de dermed en negativ kontantbeholdning på 4,2 millioner dollar.

Les mer: Resultatbedring i Fairstar

Dette viste seg å være en midlertidig situasjon. Allerede er kontantposisjonen styrket betraktelig. Det skyldes at de har mottatt betaling fra kundene.

- Det er snakk om timing. Vi hadde omtrent 8 millioner dollar i utstående fordringer hos våre kunder fra flere prosjekter. Pengene er blitt mottatt i januar og februar, skriver konsernsjef Philip Adkinds i en e-post til Stocklink iMarkedet.

Selskapet hadde en positiv holdning til sine egne utsikter. Selv om markedet er blitt presset av færre rigger som skal transporteres og økt konkurranse fra konverterte tankskip satser Fairstar på høye dagrater i tiden fremover. Det skal generere ytterligere bedringer i resultatene.

- Fairstar vedlikeholder en høy grad av disiplin rundt kostnadskontroll og cash management. Vi har bygget opp en betydelig tillit hos våre leverandører og kundebase. Kontantbeholdningen er nå betydelig høyere og vil bli tatt med i våre tall for første kvartal 2010, skriver Adkinds til Stocklink iMarkedet.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!