RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fakkeltog mot pels i 16 byer

Demonstrantene tente fakler mot pels. Arrangementet var i regi av dyrebeskyttelsesorganisasjonen NOAH
Demonstrantene tente fakler mot pels. Arrangementet var i regi av dyrebeskyttelsesorganisasjonen NOAH Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Brita Møystad Engseth og Erik Poppe stilte for første gangs om appellanter mot pelsdyroppdrett da flere hundre pelsmotstandere samlet seg utenfor Stortinget lørdag.

– Det er mulig å mobilisere et flertall for å få slutt på pelsoppdrett som dyrplageri, og det er mulig å gjøre en forskjell. Samtidig som det skjer ting politisk, vet flere og flere nordmenn om både lovlig og ulovlig vold mot dyr, sier Shabana Rehman Gaarder til NTB.

Hun var konferansier da demonstrantene i fakkeltoget mot pels samlet seg utenfor Stortinget. Omtrent samtidig samlet demonstranter seg i 15 andre norske byer, fra Kristiansand i sør til Tromsø i nord.

– Jeg har engasjert meg i dyrs rettigheter lenge. Jeg har alltid engasjert meg mot vold og for individets frihet, og jeg ser på dyr som individer med rett på frihet og rett til ikke å bli utsatt for vold, forklarer Rehman Gaarder. 


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere