RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fakkeltog og konsert gir 24 millioner i nødhjelp

Oslo (NTB): 24 millioner kroner ble søndag samlet inn til hjelpearbeidet på Filippinene i et samarbeid mellom Norges Røde Kors, Kirkens Nødhjelp, Streetlight, Unicef og Redd Barna.

Prosjektleder Kai Holmberg fra organisasjonen Streetlight sier det ved siste opptelling er kommet inn 24.700.000 kroner til hjelpearbeidet, noe som gjør at hjelpeorganisasjonene kan fortsette arbeidet med full styrke.

2.000 gikk søndag i fakkeltog og artistene Anne Grete Preus, Ole Paus, Eva and The Heartmaker og Morten Abel stilte opp i den halvannen time lange NRK-direktesendte konserten fra Nationaltheatrets scene.

Holmberg sier til NTB at de nå kan bygge opp igjen barnehjemmet i Tacloban der de før tyfonen rammet ga nærmere 100 foreldreløse barn omsorg, helsetjenester, leksehjelp og tro på fremtiden. Barnehjemmet hadde 14 lokalt ansatte, og hvert år har det kommet nærmere 40 frivillige fra Norge og Canada til Tacloban.

- Jeg oppfordrer folk til å fortsette å gi. Krisen på Filippinene er stor og den stopper ikke med den nødhjelpen vi har nå. Behovet for hjelp kommer til å fortsette gjennom opprydding og gjenoppbygging i flere år framover, sier Holmberg. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere