RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fakta - El Chorro

Juan Hofer driver Finca la Campana i El Chorro.
Juan Hofer driver Finca la Campana i El Chorro. Foto: Ågot Caroline Nilssen (TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:

Her er klatreparadiset

Reise: Fly til Malaga. Tog eller leiebil videre til El Chorro. Tar cirka en time å kjøre. Følg først skilitngen til Cartama, deretter Pizzara/Alora. Herfra er det skiltet videre til El Chorro. Kan være greit å ha bil, men flere crag ligger i grei gangavstand fra campingplassen eller Finca la Campana der de fleste klatrere velger å bo.

Klatrefører: Skaffer du deg klatreføreren for El Chorro (av Javier Romero Rubiols – kjøpes i den lokale klatrebutikken eller hos Finca la Campana) og i tillegg har Rockfax’ miniguide (som lastes ned fra nettet for noen euro), har du et godt utgangspunkt for å finne fram.

Vår og høst regnes som den beste tiden å klatre i El Chorro, men føreren er satt opp med symboler for hvilken årstid de ulike cragene er best å klatre og her er mye som egner seg for både sommer og vinter også.

Det utvikles stadig nye ruter, og det er fortsatt mange vegger som kan utvikles. Eieren av Finca la Campana, Juan Hofer, har full oversikt over nye felt som ikke står nevnt i noen av førerne og bistår gjerne med informasjon om du vil ha mer å velge i.

Bosted: Finca la Campana er det mest populære bosted i tillegg til campingplassen. Begge ligger sentralt i forhold til både El Chorro sentrum og en del klatrevegger. Påske er skikkelig høysesong, så skal du til El Chorro på den tiden og ønsker å bo på Finca la Campana , må du bestille innen august året før.

Finca Rocabella er et annet greit sted å bo – litt dyrere og med litt mer komfort som blant annet eget svømmebasseng til hver hytte (og hyttene er ganske store). Det ligger cirka tre kilometer fra El Chorro, så det kan være greit med bil om du vil bo her.

Shopping: Klatreutstyr er ganske mye billigere i Spania. Det finnes en liten butikk i El Chorro der du får tak i det mest nødvendige du måtte trenge av slynger og tau, også litt utvalgt i sko og klær. Vil du ha litt mer å velge i, må du til Malaga. I nærheten av jernbanestasjonen ligger et kjøpesenter med to store sportsbutikker, Intersport og Forum. Sistnevnte har helt klart størst vareutvalg.

Mat og drikke får du kjøpt i El Chorro eller Valle de Abdalajis. Vil du handle i supermarked med større sortiment må du til Alora. Finca la Campana selger også litt mat- og drikkevarer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere