*Nettavisen* Nyheter.

Fakta om kvinnens orgasme

Hvordan ser egentlig klitoris ut? Og hvordan finner du det mye omtalte G-punktet? Ta frem speilet og bli bedre kjent med kroppen din. Og gutter, les gjerne følgende og få en bedre forståelse av din kvinnelige partners reaksjoner på seksuell opphisselse.

Orgasme oppleves svært forskjellig for menn og kvinner, og ingen kan virkelig vite hvordan det å elske kjennes for den andre. Hos menn er vanligvis den beste delen av elskov den intense opphisselsen ved utløsningen, så deres seksuelle mål er å nå den toppen, og dit kan de komme svært raskt.

Kvinner, derimot, trenger som regel mer tid og stimulering før den seksuelle energien vekkes. I tillegg til at det tar lengre tid for kvinner å bli seksuelt opphisset, opplever de orgasme på en rekke andre måter, alt fra den vare og forsiktige til den eksplosive. Opplevelsen varierer fra kvinne til kvinne, og for hver enkelt er den avhengig av det følelsesmessige, mentale og fysiske velværet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Bli kjent med kroppen din
Dette er en øvelse jeg vil råde deg til å gjøre, hvis du ikke allerede har prøvd det: Ta av deg klærne, finn et speil og bruk det for å se på kjønnsorganene dine, og bli kjent med de forskjellige fargene, strukturene og formene.

Kvinnens seksuelle anatomi
Venusberget (mons veneris), er et parti bestående av fettvev som dekker skambenet og som deler seg i de ytre kjønnsleppene (labia majora). Innenfor disse ligger de indre kjønnsleppene (labia minora), urinrøret og skjedeåpningen. De indre leppene møtes øverst og danner en "hette" som beskytter den svært følsomme tappen på klitoris når den ikke er oppsvulmet; hvis du trekker hetten tilbake vil du se klitoris.

Opphisselse og orgasme
Under seksuell opphisselse svulmer kvinnens små kjønnslepper og fargen blir mørkere. Klitorisskaftet blir tykkere og kortere og erigert, skjeden forlenges og utvides og utskiller en smørende væske, brystene vokser og brytsvortene blir harde.

Hvis opphisselsen fortsetter, vokser klitoris ytterligere, selv om det virker som om den forsvinner fordi den trekker seg tilbake mot skambenet og dekkes av de oppsvulmede små kjønnsleppene. Brystvortene blir også mindre harde på grunn av at det omkringliggende brystvevet utvider seg.

Klikk på bildet for å forstørre.

Under orgasmen fordobles kvinnens hjerterytme, hun puster tre ganger så raskt som vanlig, og den ytterste tredjedelen av vagina (orgasmeplattformen) trekker seg rytmisk sammen, vanligvis fra tre til femten ganger på like mange sekunder.

Kvinnens orgasme er blitt delt inn i to typer, klitorisorgasme og vaginalorgasme. En klitorisorgasme er resultatet av klitorisstimulering, og merkes i området rundt kjønnsorganene. En vaginal orgasme kan utløses ved stimulering av skjeden og G-punktet, og kjennes dypere i kroppen, som en serie med bølger. Vi går nærmere inn på det her:

G-punktet
Ved seksuell opphisselse vil blodkarene som omgir urinrøret, svamplegemet, svulme av blod. Dette skaper en forhøyning som kan kjennes gjennom skjedeveggen på et sted som kalles G-punktet, oppkalt etter den tyske gynekologen Ernest Gräfenberg, som oppdaget det. Det er sannsynligvis mer følsomt hos enkelte kvinner enn hos andre.

Du kan finne G-punktet hvis du bruker en finger og kjenner omkring den fremre og øverste delen inne i skjeden. Når dette punktet blir stimulert, enten med hånden eller av partnerens penis, vil du oppleve en sterk nytelse, ofte etterfulgt av en følelse av at du må tisse. Ikke hold igjen hvis du kommer så langt. Nyt det uten å være redd for at du kommer til å late vannet, for hvis du tillater det å fortsette, vil du kjenne økt seksuell opphisselse og nå utløsningen.

Klikk på bildet for å forstørre.

De beste stillingene for å stimulere G-punktet når du elsker, er å ligge på magen eller knærne slik at inntrengningen skjer bakfra, eller oppå partneren din. For noen kvinner kan stimulering av G-punktet utløse orgasme og ejakulasjon, mens det for andre ganske enkelt er en opphissende del av den generelle stimuleringen.

Lokalisering av G-Punktet:
Du kan finne G-punktet ved forsiktig å føre en finger inn i skjeden, og lete etter et område på den fremre skjedeveggen der vevet har en annen overflate - mer ujevn med små folder. Dette er G-punktet. Det er lettere å finne det når du sitter på huk eller ligger med bena i væet enn når du sitter, står eller ligger flatt.

Kvinnens ejakulasjon
Ejakulasjon er ikke forbeholdt menn alene - enkelte kvinner er også i stand til det når de er svært opphisset! Ved seksuell opphisselse dannes den første smørende væsken fra skjedeveggen og kalles "det første vannet"; "det andre vannet" utsondres under orgasmen. "Det tredje vannet" er en ejakulasjonsvæske som muligens frigjøres fra kjertler i svampelegemet rundt urinrører. De fleste kvinner opplever aldri denne frigjøringen fordi følelsen får det til å kjennes som de urinerer, og dermed holder de igjen. Ejakulasjonen kan produsere varierende mengder klar, nesten vandig væske.

De ni nivåene i kvinnens orgasme med påfølgende reaksjon

Ifølge The Tao of Sexology er de ni nivåene i kvinnens orgasme:
Nivå 1:
Hun sukker, puster tungt og utsondrer spytt.
Nivå 2: Hun strekker ut tungen når hun kysser mannen.
Nivå 3: Musklene hennes aktiveres, og hun griper tak i og holder han fast.
Nivå 4: Sammentrekningene i skjeden starter, og sekretene begynner å renne.
Nivå 5: Leddene hennes blir løsere, og hun biter mannen.
Nivå 6: Hun bølger og roterer og slår armene og bena rundt han.
Nivå 7: Blodet "bruser" og hun prøver å berøre han overalt.
Nivå 8: Musklene hennes slapper av, og hun biter og napper i brystvortene hans.
Nivå 9: Hun hengir seg fullstendig til mannen og åpner opp.

Kilde: Guddommelig sex, Caroline Aldred, Hilt & Hansteen

Relaterte saker fra Klikk.no
Tenn partneren din!
Kvinnens erogene soner
Når orgasmen uteblir
Mannens orgasme
Mannens 11 erogene soner

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.