RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fakta om president Janukovitsjs flukt

Sist oppdatert:

* Ukrainas president Viktor Janukovitsj skal ha forlatt Kiev allerede fredag 21. februar og reist med helikopter til Kharkov, ifølge innenriksminister Arsen Awakow.

* I Kharkov skulle han dagen etter delta på et møte med regjeringstro guvernører og borgermestre. Han kom imidlertid ikke til møtet, men holdt seg i sin Kharkov-residens. I et intervju herfra understreket presidenten at han verken ville trekke seg eller forlate landet.

* Senere lørdag fløy han i helikopter til Donetsk. Der ble han stanset da han prøvde å gå om bord i et fly. Senere på dagen forlot han Donetsk i bilkortesje med kurs for Krim.

* Søndag tok han inn i et privat hjem på Krim. Senere på dagen reiste han til flyplassen i Sevastopol, men ombestemte seg etter å ha fått vite at flyplassen var i hendene på de nye makthaverne.

* I stedet reiste han til en privatbolig i Balaklava og ga livvaktene sine valget mellom å forlate ham eller følge ham videre. Deretter dro det gjenværende følget på tre biler videre i ukjent retning.

* Mandag ble Viktor Janukovitsj ettersøkt av innenriksdepartementet for massedrap. (Kilde: DPA)

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere